22.04.2013 | 2. SNL
2. SNL: Spodrsljal Krke, točka Zavrča

Čeprav so nogometaši Zavrča v 21. krogu v izdihljajih tekme ostali brez domače zmage proti Kalcerju iz Radomelj (1:1), pa so vseeno povečali prednost na lestvici. Drugouvrščena Krka je namreč klonila doma proti celjskemu Šampionu z 2:3 in ima zdaj osem točk zaostanka za Zavrčem.

Tretjeuvrščeni Roltek Dob se je Krki z zmago z 2:0 nad Krškim približal na vsega točko, ima pa še tekmo v dobrem. Sicer pa je Dravinja Kostroj v obračunu z dna lestvice igrala 0:0 z Belo krajino, Garmin Šenčur pa 1:1 s Šmartnim 1928.

ZAVRČ - KALCER RADOMLJE 1:1 (0:0)

* Zavrč, gledalcev 350, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Kmetec (Orehova vas).
* Strelca: 1:0 Benko (50.), 1.1 Varga (90.).
* Zavrč: Fink, Kouter, Sambolec, Roškar, Kokol (od 46. Avguštin), Buzeti, Kuserbanj (od 72. Murko), Matjašič, Kelenc, Golubar (od 46. Dugolin), Benko.
* Kalcer Radomlje: Juračič, Šmitran, Cankar, Varga, Kosec, Barukčič (od 88. Topić), Lidjan (od 90. Snoj), Škafar, Smukavec, Zavrl, Vrhunc (od 55. Nunić).
* Rumeni kartoni: Kokol, Dugolin, Buzeti, Kouter, Avguštin, Benko; Nunić, Vrhunc.
* Rdeč karton: /.

DRAVINJA KOSTROJ - BELA KRAJINA 0:0

* Slovenske Konjice, gledalcev 100, sodniki: Mežnar (Maribor), Ploj (Miklavž na Dravskem polju) in Kordež (Ljubljana).
* Strelci: /.
* Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Pristovnik (od 58. Mlakar), Čerenak, Černec, Klokočovnik, Štante, Kraus (od 69. Čakš), Stres, Naglič (od 80. Gaber), Čander.
* Bela krajina: Vidergar, Štukelj, Vrščaj, M. Žugelj, Gregorčič (od 16. Spudić), G. Žugelj, Stepčić (od 85. Kralj), Lunder, Sašek, Rustemi, Bordon.
* Rumen karton: Štante.
* Rdeč karton: /.

ROLTEK DOB - KRŠKO 2:0 (0:0)

* Dob pri Domžalah, gledalcev 80, sodniki: Janžekovič (Ptuj), Bezjak (Gorišnica) in Marinič (Ptujska Gora).
* Strelca: 1:0 Goropečnik (56.), 2:0 Lunder (85.).
* Roltek Dob: Vezirovič, Mirtič, Goropečnik, Kukavica, Klopčič (od 65. Cimprič), Lunder (od 86. Avbelj), Češnjevar, Račić, Krcić, Kunstelj, Simič (od 70. Prašnikar).
* Krško: Račič, Petric, Barkovič, Turk, Blažinčič (od 67. Vodeb), Slivšek, Macur, Urbanč, Lavrenčič (od 52. Kožar), Dvorančič, Drnovšek (od 89. Vrčko).
* Rumeni kartoni: Lunder; Turk, Urbanč.
* Rdeč karton: /.

GARMIN ŠENČUR - ŠMARTNO 1928 1:1 (1:0)

* Šenčur, gledalcev 150, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
* Strelca: 1:0 Marijan (22.(11 m), 1:1 Muharemovič (60.).
* Garmin Šenčur: Marić, Babić, Aljančič, Kern, Ajdovec, Selimović (od 89. Obiakor), Stanko (od 48. Brezarič), Košnik (od 68. Bunderla), Marijan, Križaj, Avdić.
* Šmartno 1928: Pusovnik, Ristovski, Zamernik (od 88. Lenošek), Dragosavac, Bolha, Kolar, Matić, Jelen (od 57. Malis), Tisaj, Bizjak, Muharemovič.
* Rumeni kartoni: Selimović, Avdić, Stanko; Matić, Kolar, Zamernik.
* Rdeč karton: /.

KRKA - ŠAMPION 2:3 (0:2)

* Novo mesto, gledalcev 150, sodniki: Podgoršek (Duplje), Ajdovec (Kranj) in Beton (Cerklje na Gorenjske).
* Strelci: 0:1 Petrič (20.), 0:2 Džaferovič (37.), 0:3 Petrič (65.), 1:3 Dervišević (70./11 m), 2:3 Kramar (87.).
* Krka: Obradovič, Mojstrovič, Vučkić, Cvijanović, Dežmar, Volarič (od 56. Kramar), Dervišević, Stojanović (od 63. Novosel), Škerjanc, Burgar, Košnik (od 85. Kastravec).
* Šampion: Dizdarević, Petrič (od 75. Anželj), Kraljič, Kristl, Kompan, Horvat, Torra (od 89. Schwarzmann), Djuranović, Džaferovič, Srnec (od 61. Lazičić), Goropevšek.
* Rumeni kartoni: Stojanović; Dizdarević, Džaferovič, Kraljič, Goropevšek.
* Rdeč karton: /.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA