25.09.2023 | 2. SNL
Bistrica remizirala z vodilnim Primorjem, Beltinci zaostajajo le še za točko

Bistrica je ob ponovnem debiju trenerja Simona Dvoršaka remizirala z vodilnim Primorjem, ki zdaj drugouvrščenim Beltincem beži le še za točko. Goričani so se v Kranju veselili šeste zmage v nizu.

Ajdovci tudi po desetem krogu prvenstva ostajajo neporaženi, so pa tretjič ostali brez zmage, prestolnico burje so s točko zapuščali Bistričani. Štajerci, ki so na Primorskem prvič zaigrali pod vodstvom starega znanca Simona Dvoršaka, so z golom Jaše Martinčiča povedli štiri minute pred polčasom. V 59. minuti je izid poravnal Mark Gulič, a so se gostje v 80. minuti veselili novega vodstva, v polno je meril Tomi Gobec. Radost Bistričanov ni trajala dolgo, štiri minute kasneje je za končnih 2:2 zadel Žan Bešir. Primorje z 21 točkami ostaja na vrhu lestvice, Bistrica ima na svojem računu sedem točk manj.


Še zadetek več je padel na Ravnah, točke pa so ostale na Koroškem. Fužinar je vodil že z 2:0, po ljubljanskem izenačenju pa je gol za zmago padel minuto pred koncem rednega dela srečanja. Gostitelji so z zadetkom Ceneta Kitka v 19. minuti dobili prvi polčas. V osmi minuti je prednost Ravenčanov povišal Razvan Andrei Morariu in zdelo se je, da je Fužinar na poti do zanesljive zmage. Ilirija se je v igro vrnila po zaslugi Ismirja Nadarevića, ki je zadel v 59. in 74. minuti, Ljubljančani pa so na koncu vseeno ostali brez točk. Ikenna Divine Igwe je v 89. minuti zadel za zmago Fužinarja, ki je zdaj pri 11 točkah, Ilirija ostaja pri šestih.


Drugič v letošnji sezoni so bili uspešni Novomeščani, ki so na Krasu slavili z 0:2. Krko je v vodstvo popeljal Josip Krznarić, ki je v 33. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen, v 58. minuti pa je bil uspešen še Tihomir Maksimović. Dolenjci so se z osmimi točkami oddaljili od začelja lestvice, ki ga s štirimi točkami in brez zmage zasedajo prav Sežanci.


Drugoligaški spored se je nadaljeval s tremi nedeljskimi tekmami, saj je bilo srečanje med Grosupeljčani in Lendavčani odpovedano in preloženo zaradi razmočenega igrišča. Srečanje bo odigrano v sredo, 11. oktobra.


Že šeste zaporedne zmage so se razveselili Goričani, ki so uspešno serijo podaljšali v Kranju, v spopadu s Triglavom, ki je ob zelenici pogrešal Mikija Kondića. Primorci so terensko prevlado kronali v 25. minuti srečanja, ko je z roba kazenskega prostora zadel Darius Daniel Jalinous. Tri minute pred polčasom se je povišanja vodstva veselil Luka Vekić, ki je zadel z neposredne bližine, isti igralec pa je v osmi minuti nadaljevanja srečanja dosegel še drugi zadetek na srečanju in po strelu iz obrata postavil končni izid dvoboja. Gorico zdaj do vrha lestvice in prvouvrščenega Primorja ločita le še dve točki.

Miran Srebrnič, ND Gorica: "Odigrali smo odlično tekmo. Pristop je bil pravi od samega začetka, zmaga pa bi morala biti še višja. Veseli me odnos igralcev, v tem ritmu moramo nadaljevati."


Še bližje so Beltinčani, ki po zmagi proti Dravinji za vodilnimi Ajdovci zaostajajo le še za točko. Konjičani, ki jih vodi Almir Sulejmanović, so se v zaostanku znašli v 22. minuti. Po kotu je žogo za hrbet vratarja Domna Mrežarja preusmeril Alan Kaučič. Prekmurci so v 59. minuti prišli do kazenskega udarca, ki ga je v povišanje vodstva pretvoril Filip Kosić. Damjan Gajser je po drugem zadetku opravil nekaj menjav, v igro pa je poslal tudi Adisa Emrulija, ki je šest minut pred koncem dvoboja postavil piko na i domači zmagi. Beltinčani so dobili štiri od zadnjih pet tekem, vmes so remizirali zgolj z Nafto, na devetih tekmah letošnje sezone pa so izgubili zgolj s tedaj vodilnimi Grosupeljčani.


Primorski dvoboj Tolmina in Dekanov ni ponudil zmagovalca, gostje pa so dvakrat lovili zaostanek. Prvič ob 12. minute srečanja, ko je Tolmince v vodstvo popeljal Vinko Skrbin. V 26. minuti je z bele točke izenačil Leon Sever. V sodniškem dodatku prvega polčasa je za novo vodstvo domačih zadel Dani Perše, gostje pa so izenačili tik pred koncem tekme, v 92. minuti, ko je v polno meril Nik Fortuna. Jadran je zdaj pri 11 točkah, Tolmin je po dveh zmagah prišel še do prvega remija po povratku med drugoligaše.


V ponedeljek je bila odigrana še tekma med Biljami in velenjskim Rudarjem. Vse do 91. minute je kazalo na zmago Primorcev, ki so dvakrat povedli, prvič v 18. minuti, ko je v polno meril Luka Džaja. Velenjčani so po udarcu Adriana Bloudka izenačili pet minut kasneje. Bilje so znova vodile v 47. minuti, po golu Luke Marjanca, knapi pa so izenačili v 91. minuti srečanja, ko je točko priigral Stian Džumhur. Rudar je osvojil deveto točko sezone, Bilje so pri 12 točkah.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA