05.09.2021 | 2. SNL
Krka dobila uvodni obračun, Triglav remiziral z Nafto

Novomeščani so na domačem Portovalu dobili uvodno tekmo šestega kroga 2. SNL, dolenjsko prestolnico so praznih rok zapuščali nogometaši Ilirije. Triglav je prvič letos ostal brez zmage, Nafta je odščipnila točko, Velenjčani pa so se v Dobu veselili še tretjič zapored.

Prvi polčas se je končal z začetnim izidom, četa Roka Zorka pa je do točk prišla v nadaljevanju srečanja. V 65. minuti je debi v dresu Krke z golom kronal Stefan Stevanović, v preteklosti član Tabora in Kopra, v 81. minuti pa je tretjo zmago sezone potrdil izkušeni Žiga Kastrevec. "Farmacevti" so po šetih krogih pri desetih točkah, Ilirija, ki je v Novem mestu vknjižila četrti poraz, ostaja pri štirih.

Rok Zorko, trener NK Krka: "Najtežja tekma do sedaj. Nasprotnik je bil zelo dober, presenetil nas je s čvrsto in konkretno igro v obeh fazah igre. Za nas je to pomembna zmaga, ki je pokazala, da smo dobro pripravljeni in bili smo najboljši, ko je bilo najtežje. Čestitke ekipi, trenerjem in zahvala podpori s tribune v Novem mestu."


Na Ptuju je okrog 70 gledalcev videlo kar šest zadetkov, zmage pa so se veselili Ajdovci. Rdeče-črni so odločno krenili v dvoboj, preko Anžeta Kuraja pa so povedli že v sedmi minuti. V 13. minuti je Jakob Kodermac podvojil primorsko prednost, a so se Ptujčani v 27. minuti približali na gol zaostanka. V polno je meril Fran Šlamberger. Sledil je silovit odgovor "sinov burje", ki so do odmora zadeli kar dvakrat. V 36. minuti je bil uspešen Jan Štrukelj, pet minut kasneje se je še drugič veselil Jakob Kodermac. Gostitlji so v 75. minuti z golom Antona Rogine zgolj omilili poraz.

Sead Zilić, NK Drava: "Prvi polčas smo odigrali izjemno slabo, predvsen v obrambi. Nadaljevanje je bilo boljše, vendar se je izkazalo, da je rezultatski zaostanek prevelik. Ekipi Primorja čestitam za zmago."

Borivoju Lučić, trener ND Primorje: "V prvem polčasu smo odigrali zelo dobro, štirikrat zadeli in prepričljivo vodili. Drava je v drugem polčasu ekipo osvežila s štirimi igralci in tako pritisnila na nas. Ob znižanju rezultata smo strnili vrste in tekmo srečno pripeljali h koncu. Je pa bila Drava v drugem polčasu boljša od nas."


Velenjčani so gostovali v Dobu, dvoboj pa je bil odločen šele po zadetku v 93. minuti. "Knapi" so po zaslugi Gašperja Jovana povedli že v osmi minuti, minimalno prednost pa so držali vse do 80. minute, ko je izenačil Filip Nikola Ostojić. V izdihljajih tekme so bili spretnejši Velenjčani, Tino Jukić pa je v tretji minuti sodniškega dodatka zadel za tretjo zaporedno zmago Rudarja.


Triglav je po petih zmagah gostoval v Lendavi in prvič to sezono ostal brez popolnega izkupička. Prekmurci so po golu Vedrana Vinka, ki je zadel v 32. minuti, dobili prvi polčas, Gorenjci pa so izenačili v 69. minuti. Drugič v tej sezoni je bil natančen Adam Jakupović.


Brežice so v Beltince pripotovale z novim strategom, prvo zmago sezone pa so napadli z Iztokom Kapušinom. Pričelo se je dobro, saj so v 24. minuti povedli gostje. Po predložku z leve je z bližine in s pomočjo prečnika zadel Nejc Gradišar. Vodstvo Posavcev ni trajalo dolgo, Beltinčani so izenačili zgolj štiri minute kasneje. Tudi drugi zadetek na tekmi je padel po akciji preko leve strani igrišča, s petih metrov je v polno meril Vito Mörec. Domačini so se v 55. minuti veselili vodstva, z bele točke je bil natančen zadnji poletni novinec Aljaž Antolin. V 77. minuti novo izenačenje, vnovič po podaji z leve, drugega gola na tekmi pa se je veselil Nejc Gradišar. Zmagovalec je bil odločen v 87. minuti, po kotu z leve je bil pred golom najvišji Aleksandar Zeljković. Beltinčani so se razveselili druge zmage, Brežice ostajajo pri dveh točkah.

Damjan Gajser, trener ND Beltinci: "Pričakovano težka tekma, sploh zaradi poraza na zadnjem gostovanju. Za nami je kar buren teden, saj smo imeli tudi dva sestanka z igralci. Mislim, da je vse skupaj zaleglo, fantje so danes dali vse od sebe. Vsi trije goli, ki smo jih dali, so bili plod naših akcij. S to popotnico gremo sedaj v nadaljevanje prvenstva."

Iztok Kapušin, trener NK Brežice: "Moramo povedati, da je za nami zelo zanimiva tekma. Obe ekipi sta imeli veliko priložnosti. V prvem polčasu smo imeli po prvem golu še nekaj priložnosti, da bi povedli z dvema zadetkoma prednosti, a se žal to ni zgodilo. Današnjo tekmo je odločilo predvsem to, da smo mi delali preveč individualnih napak, predvsem prekinitve smo slabo branili. Na ta način smo na koncu tudi prejeli zadetek, tako da lahko rečemo, da je zmaga zasluženo pripadla Beltincem."


Srečanje v Rogaški Slatini ni ponudilo zadetkov, Rogaška in Fužinar sta se razšla brez zadetkov. Slatinčani so na svoj račun dodali deseto točko, Ravenčani imajo eno manj. 


Izvedba šestega kroga je bila nekoliko osiromašena, saj sta bili odpovedani dve tekmi. Dvoboj Krškega in Gorice ter Jadrana in Bilj je bil prestavljen na kasnejši termin.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2022 | 2. SNL
    Krka serijo brez poraza zaključila v Dobu
    Dobljani so v zaostalem srečanju osmega kroga 2. SNL poskrbeli za prekinitev novomeškega niza neporaženosti. Krka, ki poraza ni poznala vse od lanskega novembra, je po preobratu gostiteljev izgubila z 2:1.  
  • 24.11.2021 | 2. SNL
    Drava v zaostalem dvoboju s Krko prekinila niz brez zmage
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 14. kroga 2. SNL. Drava je v obračunu z novomeško Krko prekinil zmagovalni post, ki je trajal vse od četrtega kroga in zaključka avgusta.
  • 07.11.2021 | 2. SNL
    Triglav in Gorica do nove zmage, BIlje slavile na Koroškem
    Na uvodni preizkušnji zadnjega kroga prve polovice 2. SNLje padlo kar šest zadetkov, Novomeščani in Ajdovci pa so si razdelili točke. Triglav po zmagi v Ljubljani ostaja na čelu lestvice, nove zmage so se veselili tudi Goričani. Bilje so Ravenčanom zadale prvi domači poraz.
  • 26.09.2021 | 2. SNL
    Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice
    Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.
  • 15.09.2021 | Pokal Pivovarna Union
    Dvoboj lanskoletnih drugoligašev dobile Radomlje
    Pokalni dvoboj prvouvrščenih klubov minule sezone 2. SNL je pripadel aktualnemu prvoligašu. Radomlje sta v četrtfinale Pokala Pivovarna Union popeljala Oliver Kregar in Marko Božić, v dresu Krke je v prvem polčasu izenačil Ivan Pranjić.
  • 22.08.2021 | 2. SNL
    Novomeščani napolnili mrežo Brežic, Triglav podaljšal niz
    Nogometaši Krke so na domačem Portovalu napolnili gol Brežičanov, ki so se domov vrnili s štirimi žogami v mreži. Triglav je v Beltincih podaljšal uspešno serijo, prve zmage v letošnjem prvenstvu pa so se veselili nogometaši Ilirije in Rudarja.
  • 08.08.2021 | 2. SNL
    Triglav slavil še na Portovalu, Gorica po preobratu ugnala Bilje
    Kranjčani so se na novomeškem Portovalu veselili še druge zmage. Gorica je po preobratu v izdihljajih tekme dobila sosedski derbi z Biljami, po podobnem scenariju pa so do zmage v Dekanih prišli tudi Ptujčani. Dob je v zadnji tekmi krog presenetil Nafto.
  • 02.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper po drami zadržal prvoligaški status
    Prvoligaški nogomet se bo tudi v sezoni 2021/22 igral na Bonifiki. Povratni obračun kvalifikacij je postregel s pravo dramo, Krka je vodila že s tremi goli prednosti in bila na robu povratka med prvoligaše, a sta Koper iz drugoligaškega brezna rešila Victor Juffo in Ivan Borna Jelić Balta.
  • 01.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Krka
    Nogometaši Kopra so v nedeljo dobili prvo tekmo kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije, obstanek pa bodo potrjevali v sredo. Lahko Krka na Bonifiki nadoknadi dva zadetka zaostanka?

DELI NA