19.05.2021 | 2. SNL
Krka potrdila drugo mesto, Brda izpadla

Krka je z zmago v obračunu z Radomljami potrdila drugo mesto in igranje v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Brda se selijo med tretjeligaše, v igri za drugo mesto, ki pelje rang nižje, pa bosta v zadnjem krogu obračunala Šmartno in Drava.

Radomljani, ki so v soboto osvojili naslov drugoligaškega prvaka, so na Portovalu zaigrali v nekoliko prevetreni zasedbi, mesto med vratnicama je dobil mladi Žiga Fermišek. Mengšan je bil brez pravih možnosti v 55. minuti tekme, ko so Novomeščani izvedli prosti strel z leve strani igrišča. Na bližnji vratnici je bil najvišji Marko Dušak, gostitelji pa so se po visokem skoku kapetana veselili vodstva. Dolenjci so v 69. minuti prišli do enajstmetrovke, ki jo je po posredovanju Denisa Androviča priigral Matic Marcius. Strel z bele točke je zanesljivo izvedel Marko Huč. Gostje so domačo prednost znižali pet minut pred koncem tekme, ko je predložek Marka Zabukovnika izkoristil visokorasli Senad Jarović. Izid se v končnici tekme ni več spremenil in Novomeščani so se lahko veselili drugega mesta.

Zoran Zeljković, trener NK Krka: "Zaslužena zmaga, težka predvsem iz psihološkega vidika. Čakali smo svoje priložnosti, bili trdni v obrambi in, poudarjam še enkrat, zasluženo osvojili vse tri točke."


Lendavčanom, ki so bili pred današnjim krogom še v igri za drugo mesto, tako ni pomagala niti teniška zmaga v spopadu z Biljenci. Primorci so v Prekmurju klonili s 6:1, prvi zadetek so prejeli v 15. minuti, ko so gostitelji izkoristili prvo pravo priložnost. Hitro akcijo in podajo Jake Bizjaka je v gol pretvoril Mihael Rebernik. Tudi drugi zadetek je padel po istem receptu, znova je podal Bizjak, z bližine pa je zadel Nermin Haljeta, ki je minuto pred odmorom zadel še drugič, potem ko se je po globinski podaji znašel sam pred vratarjem Matijo Radikonom. Zasedba Nafte je trikrat zadela tudi v nadaljevanju tekme, v 58. minuti je po preigravanju v kazenskem prostoru zadel Jaka Bizjak. Osem minut kasneje so do častnega zadetka prišli tudi črno-beli, ki so domačo obrambo izigrali po lendavskem receptu. Po podaji Žige Peršiča v polno meril Tin Matić. Sledil je hiter odgovor Prekmurcev, Vendran Vinko je v 69. minuti izvedel kot z leve strani igrišča, žoga je poletela mimo nekaj nogometašev in končala v primorski mreži. Piko na i domači zmagi je postavil Stjepan Oštrek, ki je v 89. minuti lepo zadel iz prostega strela z razdalje 25 metrov. Zmaga kljub vsemu ne bo zadostovala za naskok na drugo mesto, Nafta bo tudi v prihodnji sezoni igrala v 2. SNL.


Dobljani in Velenjčani so se v predzadnjem krogu prvenstva razšli z delitvijo točk. Gostitelji srečanja so v 12. minuti povedli z avtogolom Leona Črnčiča, a so gostje izenačili še pred odmorom. V 33. minuti je bil uspešen Tom Žurga, v nadaljevanju srečanja pa so se knapi veselili vodstva. Alan Hočevar je v 57. minuti zatresel mrežo nekdanjega kluba. Na povratek Dobljanov je bilo potrebno čakati dobrih 20 minut, končni rezultat je četrt ured pred koncem tekme postavil Ivan Makovec. Dob je krog pred koncem sezone peti, Rudar pa osmi.

Žan Cerar, pomočnika trenerja NK Roltek Dob: "Tekma je bila po pričakovanju težka, v oteženih pogojih zaradi padavin. Tekmo smo začeli dobro in hitro dosegli gol, nato pa po nepotrebnih napakah padli. Gostje so to izkoristili z dvema zadetkoma. V zaključku tekme smo zasluženo izenačili. Čestitke našim igralcem za priigrano točko.Čestitke tudi Rudarju in srečno v zadnjem krogu."


V zadnji tekmi skupine za prvaka sta se v večernem terminu pomerili ekipi Brežic in Triglava. Pod brežiškimi žarometi nismo dočakali zmagovalca, srečanje se je končalo z rezultatom 1:1. Brežičani so po golu Žana Luka Kocjančiča, ki je bil v minuli sezoni član Triglava, dobili prvi polčas, Gorenjci so izenačili sredi drugega polčasa. V 75. minuti je za delitev točk zadel Ibrahim Mensah. Gostitelji so tekmo zaključili z deseterico igralcev,v 93. minuti tekme je pordečel Tomaž Zakrajšek.


Brici so na Ptuju osvojili točko, ki pa ni dovolj, da bi lahko v Goriških Brdih še upali na obstanek v 2. SNL. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v nadaljevanje srečanja pa so bolje zakorakali Štajerci. Malik Bah je Dravo v 53. minuti popeljal v vodstvo, Primorci pa so se v igro vrnili četrt ure kasneje. Gol Leona Mariniča je bil kljub vsemu premalo za preobrat rdeče-črnih. "Vinarji" s 14 točkami ostajajo priklenjeni na dno ligaške razpredelnice, pred zadnjim krogom pa v nevarnih vodah ostaja tudi ptujska zasedba.


Ptujčani imajo na svojem računu 19 točk, toliko pa jih po zmagi v Slovenj Gradcu premorejo tudi Šmarčani. Na Koroškem smo videli spopad bratov, Domen namreč brani mrežo Šmartnega, mlajši Anej je znova zasedel mesto med vratnicama Fužinarja. Prvič je klonil v drugi minuti, ko je napako domače obrambe kaznoval Stian Džumhur in neubranljivo zadel v zgornji desni kot domačih vrat. Ravenčani so izenačili v 41. minuti, tudi drugi zadetek pa je bil delo posojenega člana Celja, z 18 metrov je natančno udaril Gašper Koritnik. Tadej Trdina je v 70. minuti izkoristil predložek Sandija Ćoralića in Fužinar popeljal v vodstvo, ki pa ni obveljalo do konca srečanja. Gostje so v 84. minuti prišli do prve enajstmetrovke, Ožbej Kuhar je igral z roko, David Hrastnik pa je suvereno zadel z bele točke. V 87. minuti je prekršek za najstrožjo kazen storil še Andraž Paradiž, preobrat Šmartnega pa je dokončal Robert Čakš. Fužinar si je, čeprav ima pred cono izpada tri točke prednosti, že zagotovil obstanek, saj bosta Šmartno in Drava v soboto v medsebojnem dvoboju obračunala za obstanek v 2. SNL.


Ajdovci so tudi na račun tega, ker se bodo Šmarčani in Ptujčani v zadnjem krogu pomerili v medsebojni tekmi, na varnem tudi s točko prednosti. Primorci bodo v primeru zmage ene ali drugih končali na 14. mestu lestvice, v primeru lastnega poraza in remija v Šmartnem ob Paki pa imajo boljši izkupiček v medsebojnih obračunih z Dravo. Sinovi burje so si obstanek zagotovili tudi z lastno zmago v Dekanih, domačo mrežo so zatresli štirikrat. Goste je v prednost popeljal Tilen Nagode, ki je bil natančen v 35. minut. Pet minut po odmoro je prednost podvojil Jakob Kodermac, v 69. in 88. minuti pa je še dvakrat udaril osrednji junak tekme Tilen Nagode.


Srečanje v Beltincih ni imelo pravega tekmovalnega naboja, saj so si tako Beltinčani kot Krčani že zagotovili obstanek v ligi, so pa Posavci z minimalno zmago maščevali jesenski poraz na prekmurski ravnici. Zeleni iz Krškega so odpor domačih strli že v tretji minuti, po golu Luke Radića. Na naslednji zadetek je bilo potrebno čakati do 58. minuti, ko je izenačil Mateo Verunica, a so gostje 20 minut zatem zadeli še drugič. Zmago gostov je potrdil Jaka Korošec. 

Tekst: PDo
Foto: NK Krka

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2022 | 2. SNL
    Krka serijo brez poraza zaključila v Dobu
    Dobljani so v zaostalem srečanju osmega kroga 2. SNL poskrbeli za prekinitev novomeškega niza neporaženosti. Krka, ki poraza ni poznala vse od lanskega novembra, je po preobratu gostiteljev izgubila z 2:1.  
  • 24.11.2021 | 2. SNL
    Drava v zaostalem dvoboju s Krko prekinila niz brez zmage
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 14. kroga 2. SNL. Drava je v obračunu z novomeško Krko prekinil zmagovalni post, ki je trajal vse od četrtega kroga in zaključka avgusta.
  • 07.11.2021 | 2. SNL
    Triglav in Gorica do nove zmage, BIlje slavile na Koroškem
    Na uvodni preizkušnji zadnjega kroga prve polovice 2. SNLje padlo kar šest zadetkov, Novomeščani in Ajdovci pa so si razdelili točke. Triglav po zmagi v Ljubljani ostaja na čelu lestvice, nove zmage so se veselili tudi Goričani. Bilje so Ravenčanom zadale prvi domači poraz.
  • 26.09.2021 | 2. SNL
    Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice
    Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.
  • 15.09.2021 | Pokal Pivovarna Union
    Dvoboj lanskoletnih drugoligašev dobile Radomlje
    Pokalni dvoboj prvouvrščenih klubov minule sezone 2. SNL je pripadel aktualnemu prvoligašu. Radomlje sta v četrtfinale Pokala Pivovarna Union popeljala Oliver Kregar in Marko Božić, v dresu Krke je v prvem polčasu izenačil Ivan Pranjić.
  • 05.09.2021 | 2. SNL
    Krka dobila uvodni obračun, Triglav remiziral z Nafto
    Novomeščani so na domačem Portovalu dobili uvodno tekmo šestega kroga 2. SNL, dolenjsko prestolnico so praznih rok zapuščali nogometaši Ilirije. Triglav je prvič letos ostal brez zmage, Nafta je odščipnila točko, Velenjčani pa so se v Dobu veselili še tretjič zapored.
  • 22.08.2021 | 2. SNL
    Novomeščani napolnili mrežo Brežic, Triglav podaljšal niz
    Nogometaši Krke so na domačem Portovalu napolnili gol Brežičanov, ki so se domov vrnili s štirimi žogami v mreži. Triglav je v Beltincih podaljšal uspešno serijo, prve zmage v letošnjem prvenstvu pa so se veselili nogometaši Ilirije in Rudarja.
  • 08.08.2021 | 2. SNL
    Triglav slavil še na Portovalu, Gorica po preobratu ugnala Bilje
    Kranjčani so se na novomeškem Portovalu veselili še druge zmage. Gorica je po preobratu v izdihljajih tekme dobila sosedski derbi z Biljami, po podobnem scenariju pa so do zmage v Dekanih prišli tudi Ptujčani. Dob je v zadnji tekmi krog presenetil Nafto.
  • 02.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper po drami zadržal prvoligaški status
    Prvoligaški nogomet se bo tudi v sezoni 2021/22 igral na Bonifiki. Povratni obračun kvalifikacij je postregel s pravo dramo, Krka je vodila že s tremi goli prednosti in bila na robu povratka med prvoligaše, a sta Koper iz drugoligaškega brezna rešila Victor Juffo in Ivan Borna Jelić Balta.
  • 01.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Krka
    Nogometaši Kopra so v nedeljo dobili prvo tekmo kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije, obstanek pa bodo potrjevali v sredo. Lahko Krka na Bonifiki nadoknadi dva zadetka zaostanka?

DELI NA