18.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 5. krog

DOMŽALE - CELJE

20. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 10 evrov
- sezonske vstopnice

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se v Stožicah prvič predstavili pod taktirko trenerja Dušana Kosića. Rumena družina je po tem, ko je uvodoma premagala Muro in remizirala z Bravom, prvič ostala brez točk, Olimpija je po evrogolu Marcela Ratnika slavila z izidom 2:1, zmaga pa je ostala v Ljubljani. Dvakratne državne prvake nov mamljiv plen čaka že v nedeljo, ko bodo ob Kamniški Bistrici gostovali nogometaši Celja. Grofje s prebojem na prag skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige vse bolj pogledujejo proti evropski jeseni, lahko to izkoristijo Domžalčani? Celjani so se v Športnem parku Domžale nazadnje opekli prav na zadnjem gostovanju, ko so gostitelji slavili z 2:1. Lahko "ravbarji " ponovijo nekaj mesecev star dosežek?

Dušan Kosić, trener NK Domžale: "Celju čestitam za izjemen evropski uspeh, kar je dobro za slovenski nogomet. Letos se dogaja nekaj, kar se v preteklosti ni velikokrat, saj so kar trije naši klubi pustili pečat v Evropi. Tega si želim tudi z Domžalami, želimo biti mladi in poletni, izkoristiti mladostniško energijo. Celje bo za nas izziv, gre za dobro ekipo z odličnim kadrom. Ekipa je odlično vodena, klub pa s tradicijo. Domžalčani želimo na tej tekmi pokazati, da smo spodoben konkurent in biti tudi rezultatsko uspešni."

Kdo je vroč?

Dušan Kosić je po debiju na domžalski klopi ocenil, da se je njegovemu moštvu v spopadu z Olimpijo ponujalo več od osvojenega. Bivši strateg Olimpije je obžaloval, da zadetek Gašperja Černeta ni bil priznan, se je pa novega gola v Prvi ligi Telemach razveselil mladi Luka Topalović. Sedemnajstletni Korošec se je prvoligaškega prvenca veselil že ob koncu prejšnje sezone, na tekmi z Gorico, v drugi polovici leta pa ga očitno čaka še pomembnejša vloga.

Ali ste vedeli?

Domžalčani bodo v nedeljo tudi dobrodelni, saj bodo celoten izkupiček prodanih vstopnic za tekmo s Celjem namenili bližnjima kluboma, ki sta bila močno prizadeta v nedavnih poplavah. Domžalski klub bo pomagal pri obnovi igrišč in nakupu športne opreme Nogometnega kluba Mengo in Nogometnega kluba Komenda. Cena dobrodelne vstopnice znaša deset evrov.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Grofe le še Maccabi iz Tel Aviva loči do zgodovinske evropske jeseni. Po portugalski Vitorii je pred Celjani pokleknil še beloruski Neman, ki se je precej bolje upiral na prvi tekmi v Stožicah. Četa Alberta Riere je vse dvome o napredovanju razblinila že v prvem polčasu povratnega obračuna, v katerem sta mrežo tekmeca zatresla Julien Lamy in Luka Bobičanec, ki se je ob dveh zadetkih podpisal še pod podajo za prvi gol Francoza. Celjane še pred gostovanjem v Izraelu čaka ligaška preizkušnja v Domžalah, kjer bo skušal načrte bivšega kluba prekrižati Dušan Kosić? Ljubljančan, ki se je pred kratkim pridružil rumeni družini, se je v sezoni 2019/20 podpisal pod največji celjski uspeh v državnem prvenstvu.

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec je že v poletnih pripravah nakazal, da je dvignil svojo formo. Če je bil Medžimurec še spomladi bleda senca iz najboljših časov v dresu Mure, zdaj znova niza odlične predstave. Tridesetletni Hrvat je morda kar prva violina celjske igre, kar potrjuje tudi s številkami. Za Celje je v uvodu letošnje sezone odigral pet tekem, ob dveh evropskih asistencah pa je prispeval že štiri gole, tri v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige.

Ali ste vedeli?

V celjskem prvoligašu so se v četrtkovem večeru veselili preboja v četrti krog kvalifikacij, dan kasneje pa so v mestu ob Savinji potrdili še prestop z rekordno odškodnino v zgodovini kluba. Charles Ikwuemesi se je po 37 tekmah in 11 zadetkih preselil v italijansko Salernitano. Bodo Celjani luknjo v napadu zakrpali z novim napadalcem? Pred tekmo z Domžalami so že registrirali novega vezista, Crvena zvezda je Celju posodila 20-letnega Jegorja Pruceva, ki je že dobil pravico nastopa.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 25.02.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili Celjane
    Nogometaši Domžal so v 23. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:0).
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Pri Domžalah ne morejo biti zadovoljni z vstopom v pomlad, po treh porazih pa rumene čaka še ena zahtevna preizkušnja. Ob Kamniški Bistrici gostujejo vodilni Celjani. Kdo bo boljši?
  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani do nove zmage pred domačo publiko
    Nogometaši Celja so v 14. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (1:0).
  • 25.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celje znova odpira krog, a bo tokrat v vlogi gostitelja. Na Štajersko prihajajo Domžale.
  • 20.08.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani do polnega izkupička v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:2 (0:1).
  • 18.03.2023 | Prva liga Telemach
    Tri točke Celja proti Domžalam
    Nogometaši Celja so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0 (0:0).
  • 17.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Niti Celjani niti Domžalčani ne morejo biti zadovoljni z razpletom prejšnjega kroga. Kdo bo boljše volje tokrat?

DELI NA