30.07.2023 | 2. SNL
Prve točke sezone Nafti, Dravinja in Tolmin povratek kronala z zmago

Odigran je prvi krog 2. SNL. Uvodna tekma sezone je pripadla Nafti, Gorica je klonila v Grosupljem, med drugoligaše pa so se z zmago vrnili Konjičani in Tolminci. 

Nafta je ob polčasu vodila z zadetkom Roka Erniša. Poletni novinec je v 28. minuti zadel z diagonalnim udarcem z desne strani kazenskega prostora. Lendavčani so hitro po odmoru povišali svojo prednost. Napako Dolenjcev je kaznoval Toni Lun Bončina, še en novinec v dresu Nafte je prestregel podajo vratarja Luke Čadeža in žogo poslal v nebranjeno mrežo. Krka se je približala v 56. minuti, ko je domači vratar Ervin Nemeth žogo po kotu potisnil v lastno mrežo. Domačini so deset minut kasneje znova povedli za dva gola prednosti, v polno je meril Žan Kumer. Za nekaj drame je v 92. minuti z evrogolom s 40 metrov poskrbel Andraž Lipec, a so gostitelji še v isti minuti zadeli za končnih 4:2. V polno je meril Mihael Rebernik.


Konjičani so se po osmih letih vrnili v 2. SNL, sezono pa so odprli z gostovanjem v Dekanih. Štajerci so v Istri osvojili poln izplen, za slavje Dravinje pa je bil najbolj zaslužen rezerivst Luka Privošnik, ki je v 90. minuti zadel za zmago gostov.


En sam zadetek je odločil tudi tekmo v Grosupljem. Na Dolenjskem so gostovali Goričani, ki pa so se morali po junijskem izpadu iz Prve lige Telemach sprijazniti s porazom. Grosupeljčani so do zmage prišli z golom v 51. minuti, ko je po dolgi podaji na polovico  Gorice zadel Lan Piskule.

Miran Srebrnič, ND Gorica: "Z mojega vidika nezaslužen poraz, saj smo v prvih 20 minutah imeli štiri lepe priložnosti, poleg tega pa sodnik ni dosodil očitne enajstmetrovke. Na začetku drugega polčasa smo prejeli gol iz protinapada in začeli loviti rezultat, nasprotnik pa se je zaprl in stavil na protinapade, kar je stalnica. Kljub pritisku nismo našli rešitve, ustvarili smo si premalo priložnosti. Čutil se je naboj, v tem morajo določeni fantje hitro dozoreti. Dvignimo glave in pojdimo naprej delati, počasi bo."


Največ zadetkov na štirih sobotnih tekmah je padlo v Biljah, že v prvih 32 minutah sta se mreži tresli petkrat. Ricard Fernandez Betriu je Biljence v vodstvo popeljal že v uvodni minuti, Ilirija pa je po strelu Matjaža Vebra izenačila v 13. minuti. Fernandez Betriu je v 19. minuti poskrbel za novo vodstvo gostiteljev, a so Ljubljančani v 27. minuti izenačili še drugič, v polno je meril Jakob Cukjati. Domačini so potrebovali le pet minut, da so zadeli še tretjič, izid pa se po zadetku Nejca Dopliharja ni več spremenil.


Na Krasu sta se merila Tabor in Triglav, ki je tekmo sklenil z vsega deveterico. V 39. minuti je bil izključen Nedim Ljubijankić, v 57. minuti pa še Gal Schweiger. Kljub temu so Gorenjci Sežano zapuščali s točko, čeprav so domačini po enajstmetrovki Marka Seliškarja, pred katero je bil izključen Ljubijankić, dobili prvi polčas. Kranjčani so z igralcem manj izenačili v 52. minuti, izid je poravnal Kristian Dakič, v 64. minuti, po prekršku nad Oliverom Kregarjem, pa so z dvema igralcema manj tudi povedli. Z bele točke je bil uspešen Veron Šalja. Sežanci so številčno premoč izkoristili v 74. minuti, ko se je prvenca v 2. SNL veselil Mark Vuleta.

Nace Kosmač, NK Tabor Sežana: "Tekma preobratov, naša mlada ekipa je na začetku pustila nogometašem Triglava nekaj priložnosti, ki jih na srečo niso izkoristili. V nadaljevanju smo si začeli ustvarjati manjše priložnosti, nakar smo iz enajstmetrovke povedli in ob igralcu več imeli vse v naših rokah. Triglav je uspel preobrniti rezultat, mi pa smo z dvema igralcema več bili premalo potrpežljivi, kljub temu uspeli izenačiti in iskali gol za zmago. Neglede na vse sem zadovoljen s pristopom ekipe, imeli smo veliko debitantov in točka nam mora predstavljati dodatno motivacijo za nadaljevanje prvenstva."


V nedeljo so bile odigrane še tri tekme, v Velenju sta se srečala Rudar in Bistrica, štajerski dvoboj pa ni postregel z zadetki.


Z delitvijo točk se je končal tudi obračun Beltinčanov in Ajdovcev. Primorci so povedli v 15. minuti, ko je po prekršku Gala Dvoršaka z bele točke zadel Matic Zavnik. Gostitelji srečanja so odgovorili še pred odmorom, v 33. minuti je izid poravnal prvi strelec rumenih v pripravah, Robert Čakš. V nadaljevanju ni bilo zadetkov.


Po osmih letih so se med drugoligaše vrnili tudi Tolminci, ki so sezono odprlo z domačo tekmo proti Fužinarju in v spopadu s Korošci osvojili tri točke. Junak Tolmina je bil Nejc Močnik, ki je v 12. minuti zadel za končnih 1:0. Ravenčani so od 68. minute igrali brez dvakrat porumenelega Razvana Morariuja, v 95. minuti pa je drugi rumeni karton pri gostih prejel še Dominik Drk.

Sanel Konjević, NK TKK Tolmin: "Seveda si nismo predstavljali začetka tako, predvsem v kontekstu napetosti. Zelo sem zadovoljen s prvim polčasem, v drugem smo energetsko padli, kar se je takoj poznalo. Mogoče je bil trenutek na strani nasprotnika. Ostajamo novost v Sloveniji. Čestitke ekipi, garala je za zmago. To zmago posvečam navijačem, predvsem pa ljudem, ki delajo v klubu. Številnim prostovoljcem, ki se trudijo prenašati moje muhe, znotraj in zunaj kuba, saj stremim k čim večji profesionalnosti. Zmaga je posvečena njim."

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.

DELI NA