10.03.2024 | 1. SŽNL
Spletni prenos iz Velesovega

V petek, 1.3., se je s tekmo na igrišču v Gažonu začel spomladanski del v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Ta nedelja, 10. marca, pa prinaša tekme 15. kroga. Tudi derbi vodilnih – v Ljubljani pri Olimpiji gostuje Mura, to bo tekma 2. in 1. ekipe, ekipa iz Murske Sobote prihaja na derbi s 36 točkami iz 12 tekem, Olimpija je pri 33 točkah v 13 tekmah.

Ob tem pa še tri izvrstne tekme: ob 11. uri se bo začela tekma WFC Drava Ptuj – ŽNK Gažon, ob 11. uri bo začetek tekme ŽNK Cerklje – Krim, ki jo bomo spremljali v spletnem prenosu na nzs.si, ob 16. uri pa sledi še tekma ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle.

ŽNK Ljubljana je prosta tokrat.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, 15. krog, 10.3.
WFC Drava Ptuj – ŽNK Gažon (11.00)
ŽNK Cerklje – Krim (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mura Nona (13.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (16.00)

V domžalskem Športnem parku

Ajdovke bodo v 15. krogu gostovale v Radomljah – to bo tekma ekip, ki so pomlad začele z zmagama. Radomljanke so bile v gosteh boljše od ŽNK Gažona, Ajdovke doma pred kamerami Planet TV-ja pa od ŽNK Cerkelj. „Nedeljska tekma bo res malce posebna, igrali bomo proti ekipi, ki sem jo vodil,“ se je na začetku najave Peter Kristan spomnil let, ko je v treh mandatih deloval v Radomljah, danes uspešno vodi Ajdovke.

„Trenirali smo dobro, sproščeno in brez bojazni gremo v tekmo. Domačo ekipo spoštujemo. A gremo odločno v Radomlje, da bi prišli do pozitivnega rezultata,“ pove trener Kristan, ki nekaj besed nameni tudi tekmicam: „Gre za čvrsto in taktično dobro podkovano ekipo, ki ima mlade in nadarjene nogometašice. So ekipa, s katero smo primerljivi in lahko igramo. Bojazni ni.“

Ajdovke bodo tudi danes brez poškodovane kapetanke Marije Capuder.

Dvoboj z Ajdovkami bo sicer odigran v Športnem parku Domžale, na igrišču z umetno travnato podlago, javljajo iz tabora ŽNK Radomlje Medex. „Pomembna je čisto vsaka tekma, ker se tako s soigralkami razvijam, napredujem in učim. Primorje ima kakovostno ekipo z izkušenimi igralkami. Ključno bo, da ohranimo visoko raven motivacije in osredotočenosti ter se osredotočimo na učinkovito izvajanje taktičnih nalog, disciplino v obrambi in izkoriščanje priložnosti v napadu. Za novo zmago bo pomembno, da vztrajamo pri zmagovalni mentaliteti in želji po tem, saj smo kakovostno trenirali in si res želimo zabiti čim več golov,“ je pred tekmo za klubsko spletno stran povedala Ajda Zajc, 17-letna poveljnica rumene obrambe, ki jo po klubski akciji čaka reprezentanca – s kadetsko izbrano vrsto potuje v Bolgarijo na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, prvi cilj Slovenije pa bo, da se vrne v Ligo A.

Na Ptuju

Nova tekma je tudi pred člansko selekcijo ŽNK Gažon. „Odpravljamo se na eno najdaljših potovanj. Pričakujem, da dež malce pokvari vzdušje in igralne pogoje, čeprav igramo na umetni travi. A ni isto, če igraš na suhi ali mokri podlagi,“ začne trener Robert Zirnstein, ki vodi obalne ligašice. „Z nami odhajata na pot tudi Tina Turk in Gaja Zahar, ki sta dopolnili 16 let v tem tednu in bosta okrepili ekipo. Na Ptuj pa gremo sproščeno, da dosežemo čim boljši rezultat,“ dodaja Zirnstein. Ekipi sta se pomerili lani jeseni: z 1:0 pa so v Kopru slavile Ptujčanke, zadela je Selma Šabotić, ki pa ne igra več na Ptuju, ampak v Avstriji. Svojo računico in pričakovanja pa imajo tudi v domači vrsti v ekipi WFC Drava Ptuj, ki jo vodi trener Danilo Lončarič.

V Velesovem

Gorenjke so se sezono začele s porazom proti Ajdovkam, danes pa trener Primož Štrajhar in ekipa računajo na boljšo predstavo pred kamerami, ki bodo prižgane od 11. ure naprej. V goste, tekma bo tudi v spletnem prenosu na Nzs.si, jim prihaja Krim, ki je v prvem spomladanskem krogu navdušil proti Olimpiji, krimovke so proti zmajčicam tesno klonile z rezultatom 0:2.

„Ekipa je dobro pripravljena na nedeljsko tekmo. Prihajamo željni igre in borbe na gostovanje, potem ko smo odigrali dobro tekmo z Olimpijo. Na nadaljevanje sezone smo se pripravljali tudi v Čatežu, kjer smo poskrbeli za neke detajle v igri in dobro klimo v ekipi. Žal ne bomo kompletni, ampak je vseeno na voljo dovolj širok kader kvalitetnih igralk. Cerklje poznamo, prav tako pa smo jih dobro analizirali, tako vemo, kaj pričakovati. Naš plus pa so ekipni duh, povezanost in borba,“ pred gostovanjem pove Žiga Grgasovič, trener krimovk.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju derbija pred kamerami
    V Ljubljani bo tretjuvrščena ŽNK Ljubljana v spletnem prenos na Nzs.si gostila vodilno ŽNK Muro Nona. Ob 16.30 bo na Planet TV-ju prenos tekme ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, nedeljska ljubljanska nogometna trilogija se bo sklenila s tekmo Krim – ŽNK Gažon. Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.

DELI NA