07.02.2024 | WU19
V Kopru dvakrat proti Hrvaški

Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čaka uvodna akcija v koledarskem letu 2024.

Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v Kopru dvakrat pomerile s hrvaškimi vrstnicami.

Tekmi bosta v sredo, 21.2., ob 12. uri in v petek, 23.2., ob 12. uri. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.

Pripravljalna tekma, Koper:

21.2.
Slovenija – Hrvaška (12.00)

23.2.
Slovenija – Hrvaška (12.00)

Vabljene igralke:
Tia Tasič (LUV Graz AVT), Viktoria Bittendorfer (SK Rapid AVT), Tija Šoštarič Karič (Sturm Graz AVT), Tinkara Testen (SCU Torrense POR), Nuša Vidrih (SCU Torrense POR), Lea Dolinar (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Noelle Vilčnik (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Nadin Ferk (NK Gažon), Rubi Krmelj (NK Krim Hubat), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maja Madon (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maša Osojnik (ŽNK Olimpija Ljubljana), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Melissa Lakovič (UPC Tavagnaco ITA), Špela Bremec (ND Primorje), Metka Markočič (ND Primorje), Sara Ljubič (ND Primorje), Žana Bjelkić (NK Gažon), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Živa Mikložič (ŽNK Ljubljana), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija Ljubljana), Tara Knego (ŽNK Olimpija Ljubljana).

Zadnji test

„Sledijo prve in hkrati tudi zadnje skupne priprave reprezentance WU19 pred elitnim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Odigrali bomo mednarodni tekmi s hrvaškimi vrstnicami. V okviru NZS centra smo že odigrali pripravljalno tekmo, še eno takšno preizkušnjo bomo ponovili v mesecu marcu, potem pa bo na začetku aprila že na sporedu drugi del kvalifikacij. Tokrat bomo pogrešali dve standardni igralki reprezentantki: Katjušo Kern in Galo Dasovič Ravnik, ki sta v procesu rehabilitacije po operaciji rame. Vsi člani strokovnega vodstva jima želimo čim prejšnji povratek. Z nami ne bo tudi Naje Poje Mihelič, ki bo priložnost za dokazovanje dobila v ženski A reprezentanci. Naša reprezentančna akcija pa je tako možnost za širitev igralskega kadra in dokazovanje preostalih igralk, ki so se v dobri luči pokazale na tekmi v okviru NZS centra WU19,“ pred akcijo pove selektorica Tina Kelenberger.

Kvalifikacije v Sloveniji

Mladinke bodo v kvalifikacijah za EP 2024 igrale v Ligi A. Slovenija bo v skupini A1, poleg nje pa še Španija (tudi aktualne evropske prvakinje), Grčija in Danska. Prav Slovenija pa bo med 3.4. in 9.4. ta turnir tudi gostila.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.04.2024 | WU19
  Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
 • 03.04.2024 | WU19
  Mladinke pred kamerami proti Španiji
  V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.03.2024 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
  Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 23.02.2024 | WU19
  Z igro in goli do zmage v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.
 • 22.02.2024 | WU19
  V petek s Hrvaško v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA