09.03.2009 | 1. SKL
Zmaga proti Gorici

Kadeti po dobri predstavi ugnali solidne Goričane z 2:0, mladinci ostali praznih rok, točke odpotovale v Gorico.

Kadeti so nastopili v postavi: Klemenčič, Janža, Sreš (77. min. Turk), Kouter (49. min. Virag), S. Pavel ( 75. min. Sečko), T. Pavel, Horvat, Mauko (55. min. Dugonjić), Gruškovnjak, Rajnar, Barbarič (77. min. Porš).

Četa Dominika Kovačiča je šla v tekmo z jasnim ciljem zlomiti goste že na samem začetku, tako so se Goričani v uvodnih minutah več ali manj le branili. Pol priložnosti naših igralcev so se vrstile in žal ostajale neizkoriščene. Najlepšo so si pripravili v 18. minut, koi je Barbarič poslal z leve strani predložek v kazenski prostor, tam pa je žogo z roko zaustavil Urbančič, sodniku ni preostalo drugega kot, da je pokazal na najstrožjo kazen. Izvajalec je bil Gruškovnjak, Kris Stergulc je njegov strel v levi spodnji kot »prečital« in žogo zanesljivo ubranil.

Kmalu za tem je Gruškovnjak zamudil še eno priložnost za vodeči zadetek, tokrat je rahlo z desne streljal s petnajstih metrov mimo vrat. Po zgrešenih priložnostih »murašev« so se gostje nekoliko osvobodili pritiska, tako sta v 27. minuti po podaji z leve strani žogo v petmetrskem prostoru zgrešila kar dva gostujoča igralca. V naslednjem napadu se je po prodoru po desni strani sam pred našimi vrati znašel Dornik, a je Klemenčič njegov strel z desetih metrov zanesljivo ubranil. V 32. minuti je z dvajsetih metrov nekoliko z desne strani prosti strel izvajal Janža, žoga je končala v prečki in se odbila do Gruškovnjaka, ki je s sedmih metrov streljal še enkrat daleč mimo gostujočih vrat. Strel Kouterja z leve strani s šestnajstih metrov je zletel tik nad prečko Stergulca.

V zaključku prvega polčasa so imeli več od igre gostje, tako smo videli najprej poskus Praprotnika s petnajstih metrov, Klemenčič je bil uspešnejši in je žogo odbil v polje. Praprotnik je pripravil lepo priložnost tudi za Dornika, ki pa je s petih metrov grdo zgrešil in žogo poslal daleč mimo vrat. Klemenčič je ostal nepremagan tudi po strelu Jerkiča, ki je po podaji iz prostega strela poskušal zdeti s šestih metrov. Prosti strel Praprotnika z roba kazenskega prostora je končal tik nad domačo prečko.

V 49. minuti smo videli najprej dve zgrešeni priložnosti črno-belih iz bližine, gostje so žogo izbili izven kazenskega prostora do Jureta Viraga, ki je po vstopu v igro v prvem dotiku z žogo močno sprožil iz prve s triindvajsetih metrov, Stergulc je sicer bil na žogi, a je žogi uspel le nekoliko spremeniti smer, tako, da je ta končala pod prečko za 1:0. V 55. minuti je akcijo na sredini začel Sreš, podal na desno do S. Pavla, ki je žogo podaljšal na sredino do Gruškovnjaka, ta je na robu kazenskega prostora našel Tilna Barbariča, ki je iz prve nekoliko z leve strani žogo z natančnim strelom poslal ob desni vratnici za 2:0. Po podaji Praprotnika iz prostega strela z leve strani je bil v skoku najvišji Kos, Klemenčič se je še enkrat izkazal in strel iz desnega spodnjega kota odbil v kot. Na drugi strani so gostje uspeli izbiti izven vrat  dober strel Dugonjiča z osemnajstih metrov. V 73. minuti je po levi strani prodrl Horvat, ki je podal ostro v kazenski prostor, iz bližine je žogo tik ob levi vratnici poslal S. Pavel.

Tekst: Darko Hidič/ND Mura
Foto: ND Mura

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2013 | 1. SKL
  SKL/SML: Popoldne na sporedu že 2. krog
  Nogometaše v mladinski in kadetski konkurenci po soboti čaka že nov krog tekmovanja. Šesterica klubov v vsaki starostni kategoriji bo iskala priložnost za prve točke, trenutno vodilni pa se bodo skušali odlepiti od zasledovalcev. Prvi dvoboji se začenjajo ob 15.30 uri v kadetski konkurenci, zadnji bodo na igrišče stopili mladinci iz Kopra in nogometaši Roberta Korena Dravograd, ki bodo na umetni travi na Bonifiki moči pomerili ob 21. uri.
 • 18.06.2013 | 1. SKL
  Intervju: Darko Birjukov
  Domžale so minuli konec tedna osvojile premierni naslov državnih prvakov med kadetsko konkurenco. Za zgodovinskim uspehom pa ponosno stoji trener Darko Birjukov, ki ima opravka z izjemno generacijo nogometašev.
 • 17.06.2013 | 1. SKL
  Kadetski naslov v Domžale
  V soboto se je zaključila prva državna nogometa za nogometaše v konkurenci do 16 let, prvaka pa smo dobili šele v zadnjem krogu. Pred tekmo Domžal in Kopra so imeli varovanci Darka Birjukova dve točki prednosti, z zmago z 1:0 pa so odpravili vse dvome o novem prvaku.
 • 03.06.2012 | 1. SKL
  Klubi SML/SKL: NŠ R. Koren Dravograd
  Do konca kadetske in mladinske lige so še trije krogi, nam pa sta za predstavitev ostala še dva kluba. Tokrat je na vrsti NŠ R. Koren Dravograd.
 • 23.01.2012 | 1. SKL
  Pregled 1. SKL: Koper s popolnim izkupičkom
  Ligaško tekmovanje v 1. SKL je sicer samostojno tekmovanje, ki pa je vendarle v tesni povezavi s 1. slovensko mladinsko ligo. Gre za tako imenovano vezano tekmovanje, kjer se poleg lestvic za posamezni ligi vodi tudi skupna lestvica. Na podlagi skupnega seštevka točk mladinske in kadetske ekipe zadnji dve ekipi iz lige izpadeta, prav tako pa na podlagi skupnega seštevka točk prvo uvrščeni ekipi iz 2. SML in 2. SKL vzhod in zahod v 1. SML in 1. SKL neposredno napredujeta.
 • 21.03.2011 | 1. SKL
  Z derbija 1.SKL med Domžalami in Interblockom
  Na domžalski umetni travi se je konec tedna odvil derbi kadetske lige med domačini in ljubljanskim Interblockom. Priložnosti je bilo na obeh straneh dovolj, več pa jih je uspelo realizirati gostom. Ti so z zadetki Andraža Šporarja in Žige Smrtnika s 3:0 premagali Domžalčane.
 • 28.02.2011 | 1. SKL
  Brez spremembe na vrhu
  V kadetski in mladinski ligi so bila odigrana srečanja zaostalega 16. kroga. Mariborčani so bili v obeh starostnih kategorijah boljši od Olimpije, v kadetski konkurenci so zabeležili celo najvišjo zmago kroga. Slavili so kar s 4:1. V mladinski konkurenci gre najvišja zmaga kroga Domžalčanom, ki so z 8:2 odpravili Rudar Velenje.
 • 25.02.2011 | 1. SKL
  V 16. krogu SML/SKL derbi med Mariborom in Olimpijo
  S tekmami v prihajajočem vikendu se nadaljuje državno prvenstvo v prvi mladinski in kadetski ligi. Po premoru, ki je trajal vse od začetka decembra, so mladinski pogoni v slovenskih klubih že v nizkem štartu, tokrat pa bodo odigrane tekme zaostalega, 16. kroga v obeh ligah.
 • 13.05.2009 | 1. SKL
  Dvakrat nič s Celjani
  Kadeti in mladinci Mure05 so se pomerili s Celjani in obakrat ostali praznih rok.
 • 23.03.2009 | 1. SKL
  Zmaga kadetov ND Mure 05
  Kadeti so uspeli zmagati drugič zapored na domačem igrišču. Tokrat je padlo Bilje-Primorje z 2:0.

DELI NA