Datum od
Datum do

05.08.2011 | A
Kek izbral dvaindvajseterico
Slovenska reprezentanca se bo v nedeljo zbrala na Brdu pri Kranju, v sredo pa jo čaka zadnja pripravljalna tekma pred nadaljevanjem kvalifikacij. V Stožicah se bodo Slovenci pomerili z Belgijo, tekma se bo pričela ob 20:45 uri, selektor Matjaž Kek pa je danes objavil seznam kandidatov za tekmo.
04.08.2011 | A
Začetek prodaje vstopnic za Italijo
V petek, 05.08.2011 ob 12. uri, se v Kompasovih poslovalnicah pričenja prodaja vstopnic in aranžmajev za septembrsko gostovanje reprezentance v Firencah. Posamične vstopnice po 11 EUR, uradni aranžmaji že od 80 EUR.
30.07.2011 | A
Slovenija z neugodnimi Norvežani in Švicarji
V Rio de Janeiru je nocoj potekal žreb kvalifikacijskih skupin za SP 2014, ki se seli na južnoameriška tla. Slovenija je okoli 22:00 ure dobila nasprotnike, s katerimi se bo borila za nastop na prvenstvu v deželi, kjer imajo nogometaši status božanstva. Tokrat za prvenstvo z Norveško in Švico?
27.07.2011 | A
Kek pred žrebom: "Občutki lepši kot pred Durbanom."
V soboto se bo v Rio de Janeiru odvil žreb kvalifikacijskih skupin za Svetovno prvenstvo 2014, ki se seli v Južno Ameriko. V Brazilijo že danes potuje tudi najmočnejša slovenska delegacija, sestavljajo pa jo predsednik Aleksander Čeferin, generalni sekretar Aleš Zavrl in selektor Matjaž Kek. Pred odhodom smo o pričakovanjih spregovorili s selektorjem Kekom.
27.07.2011 | A
V petih letih napredovali za 72 mest!
V zadnjem mesecu dni slovenska nogometna reprezentanca ni osvojila nobenih točk, kar je razumljivo, glede na to da jo tekme čakajo v prihajajočih mesecih. Na Fifini jakostni lestvici je zato izgubila eno mesto, kljub temu pa je med evropskimi reprezentancami ohranila 15. mesto in bo v žreb kvalifikacijskih skupin krenila iz drugega bobna. Velik preskok je uspel Urugvaju in Čilu, ki sta tekmovala v južnoameriškem prvenstvu.
06.07.2011 | A
Z Italijo v Firencah
Šestdeset dni pred srečanjem med Italijo in Slovenijo so z italijanske nogometne zveze (FIGC) sporočili prizorišče dvoboja trenutno prvo- in drugo-uvrščene ekipe. V javnosti se je kot prizorišče najbolj omenjal Bari, špekulacije so se pojavljale cele okoli Neaplja, Genove in Torina, za katerega se je na koncu izkazalo, da bo odprt šele dva dni po naši tekmi. FIGC je tako odločil, da bo Slovenija gostovala na štadionu Fiorentine v Firencah.
29.06.2011 | A
V jesenske kvalifikacije z 21. mesta
Prva poletna jakostna lestvica nogometnih držav Fife je Slovenijo potisnila za štiri mesta nazaj in izrinila iz dvajseterice. Kekovi varovanci zadnje kvalifikacijske boje za evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini tako napadajo z 21. pozicije.
23.06.2011 | A
Vstopnice za generalko z Belgijo že v prodaji
Ob 12. uri je stekla prodaja za generalko slovenske članske reprezentance pred zadnjima domačima kvalifikacijskima tekmama v skupinskem delu. Slovenija se bo 10. avgusta v Stožicah pomerila z Belgijo, vstopnice za nov nogometni spektakel pa si lahko zagotovite po popularni ceni.
15.06.2011 | A
Korenov zadetek za zgodovino
Te dni, če smo natančnejši 13. junija, je minilo eno leto od prve slovenske zmage na svetovnem prvenstvu. V zgodovino se je vpisal kapetan Robert Koren, ki je s strelom z roba kazenskega prostora premagal alžirskega vratarja Faouzija Chaouchija. Zadetek je na ulicah po Sloveniji in v Polokwaneju združil slovenske navijače, Korena in soigralce pa izstrelil med legende.
09.06.2011 | A
Do Eura 2012 še leto dni
V poljskih in ukrajinskih mestih, ki bodo gostila prihodnje evropsko prvenstvo, te dni potekajo aktivnosti, ki obeležujejo pomemben mejnik pri organizaciji evropskega prvenstva. Do največjega dogodka namreč obe države loči le še leto dni, zato je primerno, da pregledamo kako trenutno kaže reprezentancam v kvalifikacijskih skupinah.
08.06.2011 | A
Ferci pomešali štrene v skupini C
Zmaga slovenske reprezentance v Toftirju je dobila novo vrednost. Slovenci so se s Ferskih otokov vrnili s tremi točkami, ki so bile v slovenski javnosti skoraj samoumevne. Selektor Kek je sicer opozarjal, da favoriti ne slavijo vedno, njegove besede pa še kako držijo za gostovanje Estonije na Ferskih otokih. Ekipa, ki je bila še do nedavnega v kombinacijah za drugo mesto v skupini, je s porazom na štadionu, kjer je nekaj dni poprej slavila Slovenije, izgubila možnosti za mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.
07.06.2011 | A
Foto: Utrinki s tekme v Toftirju
Slovenska reprezentanca je z razmočenega in vetrovnega igrišča v Toftirju odnesla vse tri točke ter tako obdržala trenutno drugo mesto v kvalifikacijski skupini C. Srbija s tekmo manj na tretjem mestu za Slovenijo zaostaja za tri točke. Obudite spomine v fotogaleriji.
07.06.2011 | A
Slovenija v drugem bobnu
Slovenska članska reprezentanca bo žreb kvalifikacijskih skupin za naslednje svetovno prvenstvo dočakala v drugem bobnu. Izbrana vrsta s selektorjem Kekom na čelu je od zadnjega žreba za kvalifikacije za Euro 2012 napredovala kar za dva bobna.
03.06.2011 | A
Nogometaši izpolnili obljubo – vračajo se z novimi tremi točkami
Pred slovensko izbrano vrsto je bil že sedmi kvalifikacijski obračun v lovu za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini prihodnje leto, ki je zmago morala iskati zgolj z deseterico. Že v 25. minuti je bil namreč zaradi prekrška izključen Marko Šuler. Neposredna pot v slačilnico slovenskega branilca pa ni prinesla velikih sprememb. Samo štiri minute zatem je Slovenija že vodila in se na koncu veselila zmage z 2:0.
02.06.2011 | A
Foto: Nevsakdanji pogoji
Slovenci so preizkusili igrišče v Toftirju, kjer jih jutri ob 19:30 uri po slovenskem času čaka kvalifikacijska tekma za nastop na Euru 2012. V močnem vetru in rahlem dežju so fantje trenirali nekaj manj kot uro.
02.06.2011 | A
Slovenci pripravljeni
Slovenska nogometna reprezentanca se je že dodobra spoznala z razmerami, ki vladajo na Ferskih otokih, kjer bo v petek ob 19.30 v Toftirju igrala sedmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. Te slovenskih nogometašev niso presenetile, pripravljeni so na vse, tako da tri točke v dvoboju z domačo izbrano vrsto ne bi smele izostati.
01.06.2011 | A
Slovenci varno na Ferskih otokih
Slovenska nogometna reprezentanca je zvečer po slovenskem času srečno prispela na Ferske otoke, kjer bo v petek v Toftirju proti domači izbrani vrsti ob 19.30 igrala sedmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. Izbranci Matjaža Keka so dobro razpoloženi in se zavedajo, da se morajo v soboto zjutraj v Ljubljano vrniti s polnim izkupičkom.
01.06.2011 | A
Kek: "Vemo kakšna je naša naloga"
Slovenska izbrana vrsta je opravila še zadnji trening pred odhodom na Ferske otoke, kjer bo v četrtek preizkusila tudi igrišče v Toftirju. Selektor Kek pričakuje nove tri točke.
31.05.2011 | A
Jokič bo nared, Brečko pričakuje zmago
Bojan Jokič, ki se že dva meseca bojuje s poškodbo rame, bo nared do tekme v Toftirju, medtem ko Mišo Brečko velik pomen daje samemu pričetku tekme, ob enem pa je prepričan, da bo Slovenija z otoka prinesla poln izkupiček točk.
31.05.2011 | A
Pečnik ne potuje na Ferske otoke
Slovenska reprezentanca je opravila prvi trening v polni postavi, iz reprezentančnega hotela na Ptuju pa je prišla novica, da Nejc Pečnik zaradi zdravstvenih težav ne potuje na Ferske otoke.
1
2
3
...
80
81
82
83
84
85
86
87
...
104
105
106

DELI NA