Datum od
Datum do

09.06.2010 | A
Ob Jabulaniju težave povzroča tudi igrišče
Čeprav se je zdelo, da bo največja težava evropskih ekip, med katerimi je tudi Slovenija, prilagajanje na nadmorsko višino (Johannesburg leži na nekaj več kot 1700 metri) in klimatske razmere Afriške celine, pa so se 'problemi' pojavili drugje.
09.06.2010 | A
Šuler: Na žogo se bo potrebno navaditi
Slovenci so oddelali še tretji trening v svojem trening centru, kjer je Kek že uigraval določene zamisli za tekmo z Alžirijo. Fantje se bodo morali navaditi na trše igrišče in hitrejšo žogo.
09.06.2010 | A
Alžirci proti Sloveniji računajo na zmago
Prva tekma slovenske nogometne reprezentance v nedeljo, 13. junija, bo dvoboj z Alžirijo. V taboru slednjih menijo, da je prav zmaga proti izbrani vrsti Matjaža Keka izrednega pomena, alžirski reprezentanti pa napovedujejo "zelo dobro tekmo".
09.06.2010 | A
Poškodba čilenskega sodnika
Čilenski nogometni sodnik Pablo Pozo Quinteros in njegova pomočnika bodo morali zaradi poškodbe Quinterosa izpustiti SP v Južnoafriški republiki, so sporočili z Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
08.06.2010 | A
Slovenci trenirali pred navijači
Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Hyde Park High Schoolu opravila odprt trening za javnost. Vadbo Kekovih junakov je spremljalo 500 navijačev iz vadbenega centra Hyde Park High School ter Slovencev, ki so že prišli v Johannesburg ali pa tu živijo.
08.06.2010 | A
Nogometni spomini - Branko Oblak
Veliki mož slovenskega nogometa, ki je pustil v slovenskem nogometnem prostoru neizbrisan pečat, danes z veseljem pogleda dobro nogometno tekmo, še vedno pa se mu kolca po 'zlatih' jugoslovanskih časih.
07.06.2010 | A
Opravili prvi trening v Johannesburgu
Slovenska reprezentanca je po nočnem letu zjutraj prispela v Johannesburg, kjer bo v času Svetovnega prvenstva bivala v četrti Hyde Park v predelu Sandton. Kekovi varovanci so v trening centru opravili prvi trening.
06.06.2010 | A
Afriki naproti
Slovenska nogometna reprezentanca je po pripravah na Južnem Tirolskem in dvema prijateljskima obračunoma v nedeljo malce pred 18. uro preko Frankfurta odpotovala svetovnemu prvenstvu naproti.
05.06.2010 | A
Proti Alžircem bo sodil Čilenec
Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je danes sporočila imena sodnikov za prvih 16 tekem bližnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Na uvodni tekmi med JAR in Mehiko bo glavni sodnik Uzbekistanec, na dvoboju med Slovenijo in Alžirijo 13. junija pa bodo pravico delili čilski sodniki.
05.06.2010 | A
Samozavestno v Afriko
Zadnje dejanje pred tako pričakovanim SP je postreglo z dvobojem 25. in 78. reprezentance sveta. Kekovi varovanci so znova dokazali, da zasluženo potujejo na jug afriške celine in generalko opravili z odliko (3:1). Blestel je Novakovič, ki je oba prosta strela spremenil v zadetek.
04.06.2010 | A
Zmaga za slovo od Slovenije
Ljudski vrt so še zadnjič pred odhodom na mundial zasedli slovenski reprezentanti, ki so se na generalki pred nedeljskim odhodom na južno poloblo merili z reprezentanco Nove Zelandije. Zadnji test pred pričetkom prvenstva je z izjemo Dediča (namesto njega je v igri Ljubijankič) začela udarna enajsterica.
04.06.2010 | A
Zaskrbljeni Capello
Čeprav se bo slovenska izbrana vrsta z Angleži spopadla šele 23. junija, pa ima angleški selektor te dni precej skrbi. Ob tem, ko med vratnicama še vedno ni Davida Jamesa in se na zelenice počasi vrača Gareth Barry, se je na treningu poškodoval še kapetan Rio Ferdinand.
04.06.2010 | A
Majhna, pa vendar nevarna
Gre za zelo majhno državo, ugotavljajo pri enem uglednejših časopisov, ki izhaja onstran Luže. Gre za sloviti New York Times, kjer je nogometna pot, ki jo je prehodila Kekova izbrana vrsta, požela zanimanje tudi na drugem koncu sveta.
04.06.2010 | A
Nova Zelandija zadnji test
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v Mariboru odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Tekmec izbrancev selektorja Matjaža Keka bo Nova Zelandija, prav tako udeleženka munidala, ki se bo začel 11. junija.
03.06.2010 | A
Hyde Park High School pričakuje slovensko delegacijo
Baza slovenske reprezentance v Južni Afriki, srednješolski kompleks Hyde Park High School, že nestrpno pričakuje prihod delegacije.
02.06.2010 | A
Konzularna pisarna v slovenskem trening centru
V času trajanja SP v nogometu v Južnoafriški republiki, bo delovala tudi začasna konzularna pisarna v poslopju Hyde School Hyde Parka, kjer bo tudi trening center slovenske reprezentance.
02.06.2010 | A
Prava popotnica pred odhodom
Vročica pred samim svetovnim prvenstvom že krepko narašča, nov vrhunec v Sloveniji pa bo dosegla že v petek, ko se bodo Kekovi junaki pomerili z Novo Zelandijo. Ljudski vrt bo ponovno dobro popolnjen, saj je do danes do 12. ure pošlo že 7.500 vstopnic.
01.06.2010 | A
Znana slovenska triindvajseterica
Selektor Kek je po kosilu igralcem v Brunicu sporočil svoj izbor triindvajseterice, ki bo slovenske barve zastopala v Južnoafriški republiki. Fantje, katerim bo srce v JAR utripalo za slovenski grb, se pred odhodom na jug v petek pomerijo z Novo Zelandijo.
01.06.2010 | A
'All whites' zadnji test pred SP
Slovenska reprezentanca se v sredo s priprav v Italiji vrača v svojo slovensko bazo na Ptuju, kjer se bo dan dlje kot prvotno načrtovano pripravljala na generalko za mundial s prav tako udeleženko SP – Novo Zelandijo.
31.05.2010 | A
Tim Matavž: Napadalec mora imet 'nos za gol'
Novogoričan se je v slovenski prvi ligi preizkusil že s 16 leti, nato pa Primorski zrak zamenjal za nizozemskega, od koder je prišel poziv za mladega napadalca. Kot pravi danes, je bila to zanj pomembna prelomnica, na še eno takšno pa čaka te dni, ko se z ostalo petindvajseterico pripravlja na pot v Afriko, kjer bi, kljub izvrstnim predstavam v Groningenu, lahko dodal še reprezentančni nastop. Do danes morda nekoliko zapostavljeni napadalec za slovensko izbrano vrsto namreč še ni nastopil.
1
2
3
...
80
81
82
83
84
85
86
87
...
93
94
95

DELI NA