19. krog PLNZS: Vse gre znova

Nogometaši vstopajo v tretjo četrtino letošnjega prvenstva, s ponovitvijo uvodnih parov tega tekmovanja. V 19. krogu Prve lige NZS se bodo tako številni klubi skušali oddolžiti za nekatere grenke izkušnje preteklih dvobojev. Zanimivo bo marsikje, posebno pa v Ljubljani in Novi Gorici, kjer se bosta spopadla nekajkratna državna prvaka.

GORICA – MARIBOR – sobota 17.11. / 14.00

Sodnik: Bukovec Miran
Prepoved nastopa: Gregorič Miha (Gorica)

19. krog Prve lige NZS bosta otvorila ekipi, ki se skupaj lahko pohvalita kar s štirinajstimi naslovi državnih prvakov. Domačini so v letošnji sezoni daleč od stare slave, zato so pred dvobojem razumljivo previdni, poleg tega pa Maribora niso uspeli premagati že kar nekaj časa. Težave imajo predvsem v luknjasti obrambi, ki v povprečju prejme skoraj dva zadetka na tekmo. Mariborčani, ki so imeli pa daljšem času na sporedu prosto sredo, prihajajo v Novo Gorico izključno po popoln izkupiček in povečanje prednosti pred zasledovalci. Za vijoličaste bo to tudi generalka pred evropsko tekmo s Panathinaikosom, zato morebitnega podcenjevanja do Goričanov ne gre pričakovati.

CELJE – TRIGLAV – sobota 17.11. / 14.00

Sodnik: Glažar Roman
Prepoved nastopa: Benjamin Verbič in Klemen Medved (oba Celje), Marko Roškar (Triglav)

Na Areni Petrol se bosta srečala osmoljenca prejšnjega kroga, ki bosta v tretjem letošnjem medsebojnem obračunu skušala zaceliti rane. Celjani so po dokaj dobri predstavi s Koprom ostali praznih rok, Kranjčani pa so, za nekatere previsoko, izgubili z moštvom Olimpije. Varovanci Marijana Pušnika, ki v letošnji sezoni še niso prejeli zadetka s strani kranjskega prvoligaša, bodo pogrešali nekaj standardnih nogometašev. Ne glede na to, proti Triglavu napovedujejo zmago in brezkompromisen boj, v katerem ne nameravajo odstopiti od svoje prepoznavne igre. S tem pa se ne strinjajo gostje, ki navkljub utrujenosti v Celje odkrito odhajajo po točke, čeprav letos v gosteh še niso uspeli slaviti.

OLIMPIJA – DOMŽALE – sobota 17.11 / 16.00

Sodnik: Skomina Damir
Prepoved nastopa: Kous Žiga (Domžale)

Osrednjeslovenska poslastica se bo odvijala v Stožicah, kjer se bosta srečali druga in četrta ekipa Prve lige NZS. Nogometaši Olimpije nameravajo proti Domžalam zadržati odlično domačo formo, saj pod vodstvom Andreja Razdrha v Stožicah niso oddali niti točke nobenemu od dosedanjih nasprotnikov. Popolnoma drugačno računico ima Stevan Mojsilović, ki želi Olimpiji prizadeti nov boleč poraz pred domačim občinstvom, podobno kot so to storili v uverturi letošnjega tekmovanja. Domžalčani prihajajo  v Stožice močno oslabljeni, saj bo zaradi različnih razlogov manjkalo kar za celotno enajsterico nogometašev.  Da vročica, med drugim najboljšim domačim moštvom in najboljšo gostujočo ekipo lige, ne bi preveč narasla, bo skrbel Damir Skomina.

ALUMINIJ – LUKA KOPER – nedelja 18.11 / 14.00

Sodnik: Huselja Emir
Prepoved nastopa: Daniel Bradaschia (Koper)

V Kidričevem bodo gledalci spremljali moštvi, ki sta v polpolnoma različnih trendih uspešnosti. Domači Aluminij je zapadel v manjšo rezultatsko krizo in na ta način precej načel odličen vtis iz začetka sezone. Serijo štirih zaporednih porazov bodo želeli prekiniti proti moštvu, ki se lahko pohvali s prav tako štirimi zaporednimi zmagami. Vanoli je ekipo Kopra po bolečem pokalnem izpadu ustrezno motiviral, tako da se zdi v tem trenutku najmočnejša letos doslej. Domači strateg  Bojan Flis gradi optimizem na zadnjem gostovanju v Ljudskem vrtu, ko bi ob boljši realizaciji lahko presenetili favorizirani Maribor.

MURA 05 – RUDAR VELENJE – nedelja 18.11 / 14.00

Sodnik: Matej Jug
Prepoved nastopa: Matic Maruško (Mura)

Zadnjeuvrščeno moštvo Prve lige NZS, bo iskalo prvo zmago po šestih tekmah proti prerojeni ekipi Rudarja. Slabi rezultati Mure so v tem tednu povzočili kar nekaj preglavic klubskemu vodstvu, ki je komajda uspelo zadržati trenerja Bogatinova na trenerskem stolčku. V vihravih razmerah se nekaj upanja prepozna v zadnjem delu tekme z Domžalami, ko so ob dobri igri po tekočem traku zapravljali lepe priložnosti.  Precej slajše skrbi ima na drugi strani Aleš Čeh, ki je v Novi Gorici dosegel prvo letošnjo gostujočo zmago. Prav na krilih izdatne  zmage se moštvo Rudarja odpravlja v Mursko Soboto z visokimi pričakovanji, čeprav doslej na Fazaneriji še niso uspeli slaviti.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA