Ajdovci do zmage
Primorje je v 31. krogu Prve lige premagalo Triglav Gorenjsko z 1:0 (0:0).

V derbiju začelja so praktično odpisani Ajdovci s tremi točkami (zmagali so prvič po desetih krogih) še obudili nekaj upov na obstanek v ligi. Kljub finančnim in drugim težavam v klubu so se rdeče-črni pošteno borili in z golom Saše Božičiča prišli do šeste zmage v sezoni.

Pet krogov pred koncem sezone ima Primorje štiri točke zaostanka za Triglavom, ki je na devetem mestu.

Igralci Primorja so pred začetkom tekme še enkrat opozorili na nevzdržno stanje v klubu in oblekli bele majice z napisom: "Nič plač. Hvala, uprava, mi gremo dalje." Če je dogajanje v klubu precej razburljivo, pa je bilo povsem drugače v prve pol ure tekme, saj ekipi nista sprožili niti enega strela proti golu.

Šele v 37. minuti je na domači strani poskusil Simon Živec, a meril mimo vrat, prvi pa je v okvir vrat meril Saša Božičič v 40. minuti, vendar tudi on brez uspeha. Pri gostih je edini (nenatančen) strel v prvem polčasu sprožil Dejan Burgar v 43. minuti.

Na začetku drugega polčasa so imeli Ajdovci dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je v 50. minuti Saša Aleksander Živec prodrl po levi in streljal iz bližine, a se Žan Pelko ni pustil ugnati. Že minuto pozneje pa so gostitelji povedli, ko je Saša Božičič izvedel prosti strel, žoga pa je na poti do gola zadela še enega izmed gostov in presenetila kranjskega vratarja.

V 62. minuti so bili domačini blizu povišanja vodstva, a je Saša Aleksander Živec z volejem zadel le prečko, v 83. minuti pa so Ajdovci izpeljali protinapad, ki ga je zaključil Amer Jukan, a je bil Pelko na mestu. Gosti so sicer v zaključku poskušali priti do ugodnejšega razpleta, vendar jim res nevarne akcije ni uspelo izpeljati, tako da je ostalo pri minimalni zmagi domačih.

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje-Triglav
    Oglejte si izjavi po tekmi 31. kroga Prve Lige Primorje-Triglav.

DELI NA