Ajdovci pobegnili z dna
Nafta je v 20. krogu Prve lige izgubila proti Primorju z 1:2 (0:1).

Že v uvodni tekmi nadaljevanja nogometne sezone sta se v Lendavi udarili ekipi, ki v močno spremenjeni preobleki predstavljata največji uganki.

Bolje so se znašli Primorci, ki so vsaj začasno s peto zmago sezone pobegnili z dna lestvice.

Pri Nafti tokrat ni bilo poškodovanega Ivana Filipoviča, pri gostih pa je manjkal kaznovani Sašo Ogrič. V prvem polčasu so bili Ajdovci boljši in nevarnejši v redkih protinapadih ter zasluženo vodili.

Saša Božičič je v 21. minuti prvi sprožil neposreden strel na gol, a je vratar Nemanja Jozić z lahkoto ujel žogo. Že v naslednji minuti je s 14 metrov dobro meril domači napadalec Vedran Vinko in za las zgrešil cilj.

Po dveh nevarnih protinapadih gostov v 28. in 30. minuti so Primorci povedli. Prvi strel Jake Ihbeisheha je končal mimo vrat, dve minuti pozneje pa je bil isti igralec po globinski podaji Željka Tomića hitrejši od Naftinega vratarja in mu med nogama žogo poslal v mrežo.

Niti zadetek Primorja ni prebudil domačinov, ki si niso ustvarili niti ene zrele priložnosti. Mreža gostov se je sicer zatresla v 34. minuti, a po očitnem prekršku Stjepana Cabana nad vratarjem Admirjem Suhonjičem. Sodnik Vojko Goričan zadetka tako upravičeno ni priznal.

V drugem polčasu se je Naftina uspavanka nadaljevala. Domači so imeli jalovo premoč brez priložnosti, gosti pa so čuvali dragoceno prednost, ki so jo v 70. minuti podvojili. David Tomažič-Šeruga je v domačem kazenskem prostoru nerodno podrl Sašo Aleksandra Živca, izkušeni Amer Jukan pa je z bele točke zanesljivo zadel za 2:0.

Šele osem minut pred koncem so domači vendarle dočakali svojo pravo priložnost. Vinko se je lepo zagradil in močno sprožil z dobrih desetih metrov, žoga pa je po silovitem strelu končala v gostujoči mreži tik pod prečko. V 86. minuti je domači vratar odlično posredoval in obranil strel najboljšemu igralcu srečanja Tomiću, na drugi strani pa je zadnjo priložnost na tekmi zapravil Igor Lazić.

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Primorje
    Oglejte si izjave po tekmi 20. kroga Prve lige Nafta -  Primorje.

DELI NA