All Star 2010 navdušil

Malonogometni turnir na odboj “All star,” ki se je letos v Velenju odvil še tretjič zapored, je upravičil namen in v času nogometnega “brezdelja” gledalcem ponudil drugačne užitke najboljših domačih igralcev, prvoligašem pa ponudil sproščeno druženje, za katerega med naporno sezono ponavadi ni časa.

Preganjanje zimskega dolgčasa prvoligašev z dvoranskim nogometom ima sicer daljšo tradicijo od treh let, toda “All star 2008” pomeni nekakšno osvežitev dvoranskega nogometnega dogajanja. Po dveh mariborskih uprizoritvah - prvoligaši in dva drugoligaša so brcali v “Luknji” - se je turnir letos preselil v velenjsko Rdečo dvorano. Sicer v prvi vrsti rokometni objekt je lepo sprejel prvoligaško deseterico, zadovoljni pa so bili tudi gledalci, ki so predvsem drugi dan turnirja lepo napolnili tribune. Če bi se gostitelj Rudar uvrstil v finale, bi ti verjetno ostali vse do konca, tako pa je dvoboj najboljših spremljalo za odtenek manj gledalcev, kot predhodne obračune.

Atraktivna preigravanja na malem prostoru, ki na velikih igriščih v prvenstvu zaradi “taktičnih” razlogov ponavadi niso dovoljena, raznovrstni zadetki, hitre podaje in predvsem sproščena igra, brez nepotrebne grobosti zavoljo rezultata, je tisto kar je navduševalo skozi petek in soboto v Šaleški dolini in predvsem tisto, kar ljubitelji domačega nogometa sicer nimajo priložnosti pogosto videti. Prav igre za gledalce, zabavo in ne toliko na rezultat, čeprav je bil tudi ta za večino moštev, sodeč po čustvenih reakcijah ob koncu tekem, pomemben, je bilo več kot na predhodnih dogodkih. Pri tem so izstopali zmagovalci Celjani, ki so se zdeli za razliko od tekmecev še zelo uigrani. Ob razigranem najboljšemu igralcu in strelcu turnirja Roku Štravsu so s tekmeci pometli s sorazmerno lahkoto.

Nekatera moštva so tudi letos na turnir poslala mlajše zasedbe, boječ se poškodb najboljših nogometašev. Strah je poznavajoč minule izkušnje upravičen, na drugi strani pa bi zvezdnik več na velenjski umetni travi zagotovo privabil gledalca več. Odsotnost prvih prvoligaških violin so nadomestili mlajši upi in bili pri tem različno uspešni. Najkrajšo sta, zanimivo, potegnila minula zmagovalca turnirjev Maribor in Koper.

Zanimivo je bilo tudi dogajanje ob ogradi, kjer so se srečevali trenerji, funkcionarji in ostali delavci elitne deseterice. Časa za klepet o nogometnih in manj nogometnih temah je bilo v dveh dneh več kot dovolj, prav tako pa tudi za stiske roke znancev, ki se sicer med sezono, na ta način, nimajo možnosti videti. Prisotni nogometni druščini se je ob koncu turnirja pridružil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je zmagovalcem podelil pokal.

Turnir “All star 2010” je potrdil uspešnost predhodnikov in prijetno zapolnil praznino, ki vlada v ligaškem nogometu v teh mesecih. Gledalce je na drugačen način ponovno spomnil na domači “žogobrc,”  nogometašem pa pred napornimi pripravami na spomladanski del prvenstva, ki jih čakajo naslednji mesec, nasul sproščenosti in zadovoljstva polno popotnico.   

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA