10.11.2023 | Prva liga Telemach
Aluminij do točke ob koncu tekme

Aluminij - Bravo 1:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Matković, Klančnik, Černe.
* Strelca: 0:1 Jakšić (5.), 1:1 Matić (88.).
* Aluminij: Petek, Pečnik (od 63. Kosi), Zeljković, Šubarić, Jovan, Jagić (od 63. Gorenak), Martić, Bilji (od 73. Baskera), Jovanović, Maružin (od 63. Matić), Susso (od 77. Katuša).
* Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Maher, Trdin, Stanković (od 90. Hribar), Ivanšek, Pečar (od 62. Kerin), Poplatnik (od 90. Štor).
* Rumeni kartoni: Jagić, Bilji; Kavčič, Ivanšek, Gurlica.
* Rdeči karton: Ivanšek (36.).

Uvodna tekma 16. kroga se je končala brez zmagovalca. Zasedba iz slovenske prestolnice, ki je od 36. minute imela igralca manj na igrišču po izključitvi Matica Ivanška, je zadržala peto mesto na razpredelnici, Aluminij pa je po nepolnem krogu napredoval na osmo mesto. Druge tekme bodo na sporedu konec tega tedna. Sobotna para sta Kalcer Radomlje - Rogaška (15.00) in Koper - Domžale (17.30), nedeljska pa Maribor - Celje (15.00) in Olimpija - Mura (17.30).

Ljubljančani so na najboljši možni način odprli tekmo v Kidričevem in povedli v izdihljajih pete minute. Po kotu z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji nekdanji igralec Aluminija Nemanja Jakšić, po strelu z glavo je premagal domačega vratarja Jana Petka.

Izbranci domačega trenerja Roberta Pevnika so po prejetem zadetku prevzeli pobudo, a njihova premoč na igrišču je bila jalova. V prvi polovici tekme so si prvo priložnost za zadetek priigrali v 30. minuti, ko se je po kombinirani akciji in globinski podaji Sandra Jovanovića v lepi priložnosti znašel Gašper Jovan, žoga pa je zavoljo njegovega slabega strela zletela mimo leve vratnice nezaposlenega gostujočega vratarja Matije Orbanića.

Glavni sodnik Aleksandar Matković je Maticu Ivanšku med 33. in 36. minuto pokazal dva rumena kartona, tako da so Šiškarji v nadaljevanju dvoboja imeli igralca manj na igrišču. Pričakovano so se še bolj pomaknili v obrambo, do odhoda na veliki odmor pa si je edino (pol)priložnost priigral Loren Maražin, a je žoga po njegovem strelu zletela mimo leve vratnice.

Gostitelji so v drugi polovici tekme prvič zagrozili v 49. minuti, žoga pa je po strelu Bambe Sussa z desetih metrov končala prek vrat Šiškarjev. Gosti so se organizirano branili, v 60. minuti pa izpeljali nevarno akcijo, podajo Matije Kavčiča do Matije Poplatnika pa so gostitelji v zadnjem trenutku zaustavili.

Pevnikovi izbranci so imeli v nadaljevanju terensko premoč, a si izrazitih priložnosti vse do končnice tekme niso priigrali, medtem ko so Šiškarji dvakrat zagrozili prek Jakoslava Stankovića v 78. in Poplatnika v 85. minuti. Obakrat je žoga končala prek vrat.

V 88. minuti so gostitelji le izenačili, v gneči pred vrati gostov se je žoga odbila do Tina Matića, ki jo je spravil za hrbet Orbanića. V sodnikovem podaljšku so imeli priložnost za zmago, po podaji Gašperja Jovana z leve strani pa je Sandro Jovanović iz lepega položaja streljal prek vrat.

Bravo bo v naslednjem krogu gostil Muro, Aluminij pa bo gostoval pri Rogaški. Obe tekmi bosta 2. decembra.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Bravo
    Uvodno dejanje 16. kroga se bo odvilo v šumi, kjer Aluminij pričakuje Bravo. Ne Štajerci ne Ljubljančani ne morejo biti zadovoljni z izkupičkom zadnjega kroga. Kdo bo v petek popravil vtis?

DELI NA