30.03.2024 | Prva liga Telemach
Aluminij iz Celja odnaša točko

Celje - Aluminij 2:2 (1:2)

* Stadion Z'Dežele, sodniki: Šabanagić, Kovačič, Vojska.
* Strelci: 0:1 Krapuhin (13.), 1:1 Matko (36., 11-m), 1:2 Kljun (38.), 2:2 Bobičanec (82.).
* Celje: Rozman, Ajhmajer (od 80. Bajde), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 66. Bobičanec), Zabukovnik, Kouter (od 46. Popović), Aarons (od 66. Edmilson), Matko, Menalo (od 54. Prucev).
* Aluminij: Jovanović, Jovan (od 76. Kosi), Schaubach, Martić, Šubarić, Jagić, S. Jovanović (od 70. Pišek), Brkljača, Gorenak (od 70. Susso), Kljun (od 76. Baskera), Krapuhin (od 83. Maružin).
* Rumeni kartoni: Matko; S. Jovanović, Schaubach.
* Rdeč karton: /

Aluminij ostaja "črna mačka" za vodilno ekipo slovenskega državnega prvenstva Celje. Še tretjič v prvenstvu se mu ni pustil premagati, bil je celo blizu, da v nenavadni tekmi, v kateri so imeli nogometaši Celja na slovenskih igriščih redko videno premoč, ogromno priložnosti, kar 36 strelov na vrata tekmeca, a tudi dve hudi napaki v obrambi, domov odnese tri točke, kot jih je na prvi medsebojni tekmi sezone v Celju. Četo Damirja Krznarja, ki je bila izrazito boljši tekmec, je po dvakratnem zaostanku v 82. minuti rešil natančen strel Luke Bobičanca z razdalje. Tudi po tem golu je še imela priložnosti, toda nadaljevala je neučinkovitost, tako da je osvojila le točko, s katero zdaj prvi zasledovalki Olimpiji beži deset točk.

Nogomet je v Celju takoj pokazal, kako nepredvidljiv je. Celjani so namreč v prvih 13 minutah oblegali vrata Aluminija, si s predložki s kril v sredino pripravljali priložnosti, a Damjan Vuklišević, Luka Menalo in Mark Zabukovnik se niso izkazali z natančnimi streli. Na drugi strani pa so gosti povedli s praktično prvega pravega prehoda čez sredino igrišča. Po dolgi žogi se Vuklišević in vratar Matjaž Rozman nista sporazumela, njuno neodločnost pa je izkoristil Stanislav Krapuhin, jima ukradel žogo in jo poslal v gol.

Tudi po prejetem golu so domači nadaljevali z veliko ofenzivo. Priložnosti so se vrstile ena za drugo. Strela Aljoše Matka in Tamarja Svetlina je vratar Lan Jovan ubranil, Matko je streljal še mimo gola, enako velja za zelo aktivnega Vukliševića, Zabukovnikov strel od daleč je zletela malo nad prečko. Videti je bilo, da je za Celjane mreža zakleta, a v 32. minuti so jim na pomoč priskočili kar gostujoči branilci oziroma Mario Šubarić, ki je po predložku s kota pohodil Zabukovnika, po posredovanju Vara je sodnik dosodil enajstmetrovko.

To je izvedel Matko, ob njegovem strelu je domačim navijačem zastal dih, saj žoga zadela vratnico, tod nje se je vendarle odbila v mrežo.

Toda zadovoljstvo gostiteljev je bila kratko, saj so takoj privoščili novo veliko napako. Tokrat je bil krivec Nino Kouter, žogo mu je ukradel Marko Brkljača, ki je nato s podplatom zaposlil Toma Kljuna, ki je z natančnim strelom premagal Rozmana.

Kako nespretni so bili Celjani pred vrati tekmeca, kaže tudi dogodek iz sodnikovega dodatka prvega polčasa. Po kotu je z glavo streljal Klemen Nemanić žoga je letela proti levi vratnici, videti je bilo, da bo končala v mreži, a se jo je še pred tem dotaknil Menalo, jo poslal za hrbet vratarja Jovanovića, vendar to je storil iz nedovoljenega položaja.

Statistika po prvem delu je bila občutno na strani Celjanov, kazala je 14:2 v strelih, 9:0 v kotih in 75 odstotkov žoge v nogah gostiteljev. V drugem delu se kaj dosti ni spremenilo. Menalo, Rolando Aarons in Matko so še naprej zapravljali priložnosti, Egor Prucev je z roba kazenskega prostora zadel prečko, vratar Jovanović je ubranil nevarna strela od daleč Luke Bobičanca in Edmilson, vratarja nista znala premagati niti Žan Karničnik in Gregor Bajde.

Krznar je vse moči usmeril v napad, kar se mu je vendarle obrestovalo, potem ko je mrežo z močnim in natančnim strelom vendarle zadel Bobičanec. Tudi po izenačenju domači še imeli priložnosti. Najlepši je zamudil Bajde, ki se je prvi sam znašel pred Jovanovićem, a je bil ta uspešnejši, tako kot pri njegovem poskusu z glavo. Jovanović je bil zagotovo junak tekme, ki se jo bodo mnogi zagotovo zapomnili.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo v Murski Soboti, Aluminij bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Uvodni krog zadnje četrtine Prve lige Telemach bodo s štajerskim dvobojem zaključili nogometaši Celja in Aluminija. Kidričani so v letošnji sezoni že dvakrat prekrižali načrte grofov, kako bo v soboto?

DELI NA