Aluminij kot prvi osvojil Fazanerijo

Mura - Aluminij 2:4 (2:2)

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Žganec, Pospeh in Vojska.
* Strelci: 1:0 Maroša (15.), 1:1 Klepač (22.), 2:1 Bobičanec (34.), 2:2 Živković (36.), 2:3 Živković (54.), 2:4 Leko (90.).
* Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Šporn (od 84. Cipot), Bobičanec, Šušnjara (od 70. Ćerimagić), Bubnjar (od 78. Mulić), Maroša.
* Aluminij: Janžekovič, Kontek, Pantalon, Vrbanec, Ploj, Petrovič, Martinović, Pečnik (od 70. Matjašič), Klepač, Leko, Živković (od 73. Čermak).
* Rumeni kartoni: Karničnik; Kontek, Pantalon, Martinović, Janžeković, Leko.
* Rdeči karton: /.

Mura, ki je bila pred dvobojem z Aluminijem v seriji pozitivnih rezultatov, je na domačem igrišču doživela šok. Potem ko je prejšnji teden gladko premagala vodilno Olimpijo, je tokrat v derbiju tretje- in čertouvrščene ekipe (obe sta imeli 31 točk in sta tri točke zaostajali za drugouvrščenim Mariborom) morala čestitati Aluminiju. Kidričani so jo premagali še drugič v sezoni, to pa sta tudi edina poraza Sobočanov v letošnjem prvenstvu. Aluminij je do četrte zmage v zadnjih petih tekmah prišel na svojstven način, s hitrimi prehodi z ene na drugo polovico in z učinkovitostjo, izkoristil je praktično vse priložnosti, ki si jih je pripravil.

Sobočani so tekmo začeli drugače kot prejšnji derbi z Olimpijo, ko so pobudo na sredini pustili tekmecem. Tokrat so takoj zagospodarili na igrišču, gol je "visel v zraku". Že v četrti minuti je od daleč poskusil Jon Šporn, vratar Luka Janžekovič je žogo odbil izven kazenskega prostora, kjer je prišla do Luke Bobičanca, ki ni okleval s strelom, toda veselje mu je preprečila prečka. V deveti minuti je dobro preigraval Luka Šušnjara, toda njegov strel so Kidričani blokirali.

V 15. minuti pa je vendarle prišlo do spremembe izida. Po lepi akciji je z leve strani kazenskega prostora žogo poslal v sredino Klemen Pucko, Amadeju Maroši pa je ni bilo težko poslati v mrežo. Takoj zatem je s strelom poskusil tudi Andrija Bubnjar, toda Janžekovič je bil na mestu.

Domači so v vodstvu uživali le sedem minut, saj so gostje v 22. minuti izkoristili prvo priložnost, pred katero so jim domači pustili nekoliko več prostora. Mihael Klepač je pritekel v kazenski prostor, nato pa z neubranljivim udarcem pod prečko matiral vratarja Matka Obradovića.

Gol je gostom vlil poguma, zaigrali so napadalneje, Tilen Pečnik je v 27. minuti streljal mimo gola, toda nekaj minut pozneje so domači spet vodili. Bobičanec je izvedel kot z leve strani, Janžekovič je bil v gneči pokrit in ni mogel posredovati, tako da je žoga neposredno iz kota končala v mreži.

A Štajerci so odgovorili še hitreje kot pri prvem zaostanku. Po hitrem napadu je Klepač podal žogo v sredino, Pečnik jo je zgrešil, a se je do nje dokopal Ante Živković, ki je z močnim strelom premagal Obradovića.

Tudi na prvi gol v drugem delu ni bilo treba dolgo čakati. Dosegli so ga igralci Aluminija. Klepač je v 54. minuti odlično podal žogo Živkoviću, ta se je znašel sam pred Obradovićem in ga kljub neprepričljivemu strelu tudi premagal.

Mura je nato vse moči preusmerila v napad, pripravila si je kar nekaj priložnosti. V 64. minuti je Bubnjar s težkega položaja, a z neposredne bližine zadel vratarja, minuto pozneje je Bobičanec vse storil, kot je treba, a je njegov poskus Janžekovič obranil, v nadaljevanju je Hrvat še enkrat prišel do strela, toda z glavo je žogo poslal čez gol.

V 80. minuti je z glavo nevarno streljal Matic Maruško, tudi tokrat je žoga zletela čez gol, Maroša je z glavo streljal mimo gola, poti žogi v mrežo nista našla niti Žan Karničnik niti Nino Kouter, Bobičanec je bil nenatančen s prostega strela.

Za neučinkovitost je sledila kazen v sodniškem dodatku, ko so gostitelji neuspešno lovili tekmece v nedovoljeni položaj, Marcel Čermak in Nikola Leko sta sama neovirano stekla proti vratarju, Čermak je soigralcu žogo nesebično podal, Leku pa se ni bilo težko vpisati med strelce.

Mura bo v 18. krogu 24. novembra gostovala v Sežani, Aluminij pa bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Aluminij
    V Fazanerijo prihaja kidriški Aluminij. Rdeče-beli v zadnjem času kažejo dobre predstave, kar pa velja tudi za gostitelje. Kdo bo slavil v boju za vrh?

DELI NA