Aluminij poražen proti Muri

Aluminij - Mura 0:1 (0:0)

* Športni park, sodniki: Jug, Praprotnik in Švarc.
* Strelec: 0:1 Kouter (76.)
* Aluminij: Janžekovič, Leko (od 59. Maloku), Muminović, Štor, Martinović, Vrbanec, Krajnc, Horvat, Matjašič (od 78. Marinšek), Kontek, Amuzie.
* Mura: Šafarić, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Karničnik (od 64. Horvat), Kouter, Bobičanec (od 87. Šušnjara), Sirk (od 76. Maroša).
* Rumeni kartoni: Vrbanec, Štor; Kozar.
* Rdeči karton: /.

Sobočani so v obračunu za tako želeno četrto mesto prišli do pomembne zmage. Z zmago v Kidričevem so se tako praktično znebili enega tekmeca, tako da je bolj ali manj jasno, da bosta o četrtem in zadnjem mestu, ki vodi v evropska tekmovanja, odločala skupaj s Celjem. Muraši, ki so dobili vse štiri tekme s Kidričani v sezoni, so neporaženi pet tekem zapovrstjo, do konca pa jih čaka še domača tekma z Gorico, gostovanje v Ljubljani in prav za konec še obračun s Celjani pred domačimi navijači.

Sobočani so tekmo začeli nekoliko odločneje, a posebej nevarni niso bili. V 29. minuti je sicer nase opozoril Nino Kouter, ko je sprožil s 25 metrov, Luka Janžekovič pa je bil na mestu. Eno podobno akcijo so izpeljali tudi pri Aluminiju že pred tem, to pa je bilo v napadalnem pogledu praktično vse, kar sta ekipi ponudili v prvem polčasu.

Drugi polčas se je na težkem, razmočenem igrišču začel s priložnostjo Aluminija, ko je Luka štor streljal z dobrih desetih metrov, a je žogo poslal čez vrata. Na drugi strani so Sobočani v tem delu igre prvič resneje zagrozili v 64. minuti, ko je poskusil Alen Kozar, Stanley Amuzie pa je z glavo blokiral strel.

V 66. minuti je prosti strel od daleč izvedel Luka Bobičanec, toda žogo poslal mimo leve vratnice. V 76. minuti pa so gosti povedli, najprej je Nik Lorbek streljal iz bližine, Luka Janžekovič je žogo odbil, ta je končala pri Kouterju, ki jo je s sicer ne povsem posrečenim strelom spravil v mrežo ob desni vratnici.

Tri minute pozneje je povsem sam z osmih metrov poskusil še Žiga Kous, izvrstno pa je posredoval domači vratar, v 82. minuti pa je z velike razdalje z leve strani prosti strel izvedel Bobičanec in zadel prečko.

Na drugi strani je prišel do strela Nik Marinšek, Dean Šafarić pa je žogo ujel. Zatem je Ilija Martinović z glavo zgrešil cilj, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Prekmurcev.

Aluminij bo v 34. krogu v nedeljo gostoval v Krškem, Mura pa bo dan prej gostila Gorico.

Tekst: STA 

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Mura
    Zanimiv obračun se obeta tudi v Kidričevem. Aluminij, ki se je z novim porazom oddaljil ob četrtega mesta, gosti Muro, ki lovi četrte Celjane. Prekmurci so dobili vse tri spopade s Štajerci, kdo se bo veselil v sredo?

DELI NA