Aluminij presenetil Olimpijo za prevzem vodstva

Aluminij - Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)

* športni park, sodniki: Skomina, Vukan in Žunič.
* Strelec: 1:0 Leko (52.).
* Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Kontek, Martinović, Jakšić, Petrovič, Leko (od 84. Pantalon), Vrbanec, Matjašič (od 86. Flakus Bosilj), Krajnc (od 79. Ploj), Živković.
* Olimpija: Vidmar, Jurčević, Samardžić, Maksimenko, Boakye, Tomić, Brkić (od 72. Valenčič), Suljić (od 33. Savić), Menalo (od 62. Kidrič), Čekiči, Vukušić.
* Rumeni kartoni: Martinović; Suljić, Samardžić, Tomić.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so pred polno tribuno prišli do velikega skalpa, z vrha prvenstvene lestvice so po lepem zadetku Nikole Leka sklatili doslej vodilno Olimpijo. Aluminij, ki je ljubljansko zasedbo, pri tej je tokrat šepala realizacija, spravljal v obup s strnjeno obrambo in (pol)protinapadi, je tako ob tretjeuvrščeni Muri še edina neporažena ekipa v ligi.

Prvi polčas je minil v terenski premoči Olimpije, ki je veliko poskušala, toda Aluminijeva obramba je bila čvrsta in zbrana, tako da izbrancem Safeta Hadžića v prvem delu ni uspelo resneje ogroziti Luke Janžekoviča. Že po dobre pol ure je z igrišča moral znova poškodovani Asmir Suljić.

Na drugi strani so Kidričani, ki so v napad namesto Luke Štora (ta je prestopil k Dresdnu) poslali Anteja Živkovića, Slobodan Grubor pa ni mogel računati niti na poškodovanega Lucasa Horvata, prežali bolj ali manj na protinapade.

Imeli pa so izjemno priložnost v 36. minuti. Po napaki Mirala Samardžića je pred Nejca Vidmarja prišel Alen Krajnc, ljubljanski vratar pa se je izkazal.

V drugem polčasu pa so domači hitro razveselili svoje navijače, saj je v 52. minuti po podaji Živkovića Nikola Leko sprožil z 18 metrov in žogo z lepim strelom poslal v mrežo za 1:0.

Le malce zatem je imel dvoboj ena na ena z Vidmarjem Jure Matjašič, uspešnejši je bil gostujoči vratar. V 61. minuti je bilo podobno vroče tudi pred vrati Aluminija, a je domača obramba nekako preprečila nevarnejši poskus. V 65. minuti pa je bil Ante Vukušić nenatančen.

Še bolj nevaren je bil Rok Kidrič v 67. minuti, ko je spretno prišel do strela z roba kazenskega prostora in žogo poslal malo mimo vratnice. Na drugi strani je s podobno mero takoj vrnil Kranjc. V 79. minuti je za nekaj centimetrov znova zgrešil Vukušić, v 87. pa še Stefan Savić.

Kidričani bodo v 7. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Ljubljančani pa bodo gostili Muro.đ

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Zaključno dejanje petega kroga PLTS bo odigrano v Kidričevem. Aluminij čaka še drugi obračun z ljubljanskim prvoligašem, Kidričani bodo po Bravu napadli še Olimpijo, ki drži vrh lestvice.

DELI NA