Aluminij še tretjič letos premagal Rudar

Aluminij Kidričevo - Rudar Velenje 3:0 (1:0)


Športni park NK Aluminij, gledalcev 350, sodniki: Perič (Kranj), Kokolj (Škofljica), Povšnar (Zagorje ob Savi).
Strelci: 1:0 Bingo (58.), 2:0 Kurež (65.), 3:0 Drevenšek (73., 11-m).

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Kmetec (od 46. Jeleč), Spahić, Drevenšek, Medved (od 46. Kožar), Kašnik, Rešek (od 54. Vraničar), Brezovački.
Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 65. Klinar), Črnčič (od 65. Bizjak), Rotman, Berko, Podlogar (od 78. Šindik), Bratanović, Bakarić, Radujko.

Rumeni kartoni: Brezovački; Bakarič.

Novinci v prvoligaški druščini, nogometaši Aluminija iz Kidričevega, nadaljujejo uspešne predstave. Proti Rudarju so zabeležili drugo zmago v zadnjih treh nastopih, tako da so se s šestim uspehom v trinajstih krogih povzpeli na četrto mesto razpredelnice. Tri proti nič je hkrati najvišja zmaga Aluminija v tej sezoni.

Velenjčani igralcem iz Kidričevega očitno zelo ustrezajo, saj so ti dobili vse tri medsebojne tekme v tej sezoni. Ko je bil še trener Andrej Goršak, je Aluminij zmagal na stadionu Ob jezeru, slavil je tudi v slovenskem pokalu, ko je knape prevzel Aleš Čeh, nove tri točke pa je vpisal tudi pred domačimi gledalci, ki so na svoj račun prišli v drugem polčasu.

V prvih 45 minutah ekipi nista pokazali kaj prida nogometa. Rudar je imel žogo sicer več v posesti, vendar streli od daleč niso obrodili želenih sadov. Še najbližje zadetku so bili gostje v 13. minuti, ko je Dalibor Radujko zgrešil okvir vrat iz ugodnega položaja. Vsi naslednji streli - Uroša Rošerja, Elvisa Bratanovića, Rajka Rotmana ali Mateja Podlogarja - so zleteli mimo vrat ali pa bili lahek plen za vratarja Tomaža Murka.

Nadaljevanje je prineslo povsem drugo podobo. Hrabra poteza domačega stratega Kristiana Lipovca, ki je v uvodnih minutah drugega polčasa opravil vse tri menjave, so bile zadetek v polno za Aluminij. V 58. minuti je namreč Klemen Bingo po natančno izvedenem udarcu s kota Marka Drevenška zadel za 1:0. Tedaj je tudi Aleš Čeh na hitro opravil dve menjavi, vendar je bil učinek ravno obraten kot pri domačih. Ti so namreč izvedli hiter protinapad, žoga je prišla do Roberta Kureža, ki mu ni bilo težko doseči še svojega sedmega zadetka v sezoni, s katerim se je na vrhu lestvice najboljših strelcev izenačil z napadalcem Gorice Dejanom Žigonom.

Vrhunec odlične predstave Aluminija v drugem polčasu oziroma sanjskih petnajstih minut je sledil v 73. minuti, ko je padel še tretji zadetek. Gostitelji so si po prekršku Saše Bakarića nad Robertom Kurežom priigrali najstrožjo kazen, ki jo je suvereno izvedel Marko Drevenšek.

Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

DELI NA