Apatič rešil Domžale
Maribor in Domžale sta se v derbiju 18. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Mariborčani so tudi po derbiju z drugo ekipo prvenstva še naprej neporaženi. Proti najbližjemu zasledovalcu so Štajerci osvojili točko, tako da razlika med vodilnima še naprej ostaja šest točk.

V sicer manj atraktivni tekmi je kazalo na zmago Maribora, saj je ta z golom Roberta Beriča vodil vse do druge minute sodniškega dodatka, takrat pa je goste rešil natančno izveden prosti strel Tadeja Apatiča.

Mariborčani so prvič resneje zapretili v 16. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Dalibor Volaš, Darko Brljak pa je žogo s konicami prstov le odbil mimo vrat.

V nadaljevanju je bila igra bolj ali manj "dolgočasna", šele v 36. minuti so domačini znova izpeljali obetavnejšo akcijo. Po podaji Vita Pluta je Volaš z glavo zgrešil cilj. Gosti v prvem polčasu niso niti enkrat resneje ogrozili domačega vratarja.

V drugem polčasu so Domžalčani nadaljevali z nenatančnimi poskusi, na drugi strani pa je Goran Cvijanović z dobrih 20 metrov meril le malce mimo desne vratnice. Tudi v tem delu igre igra vodilnih ekip prvenstva ni navdušila, saj je pravih akcij primanjkovalo kot vode v puščavi.

V 68. minuti se je vendarle v veliki priložnosti znašel mladi mariborski rezervist Martin Milec, ki pa je žogo z desetih metrov poslal diagonalno mimo desne vratnice domžalskega gola.

V 77. minuti so domači zasluženo povedli. Z desne strani je podal Aleš Mertelj, Cvijanović je nato s strelom z glavo zatresel vratnico, žoga pa se je odbila do Beriča, ki jo je z glavo le še potisnil v prazno mrežo.

V 81. minuti so gosti izpeljali obetaven protinapad, ki pa ga je z malce previsokim strelom končal Mato Šimunović. Domžalčani so tudi sicer večinoma poskušali s streli od daleč, ki pa so bili vsi po vrsti nenatančni.

Tik pred koncem tekme pa so prišli do izenačenja. Prosti strel s 17 metrov je natančno po tleh izvedel Tadej Apatič in tako poskrbel za delitev točk.

SORODNE NOVICE

  • 20.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Domžale
    Oglejte si izjave s tekme 18. kroga Prve lige Maribor - Domžale.

DELI NA