Bazen in zmaga Domžal
Domžale so v 7. krogu Prve lige premagale HIT Gorico z 1:0 (1:0) ter se po začasno povzpele na vrh prvoligaške lestvice pred Nafto, Mariborom in Luko Koper.

Nogometaše je na igrišču v športnem parku pričakal "bazen", vsaj v prvem polčasu pa je bila igra zaradi velike količine vode na igrišču bolj podobna vaterpolu, kot pa nogometu.

Tudi zato je bilo pričakovati precej razburljivo tekmo, saj mnoge podaje niso našle naslovnikov. Močno deževje pa je v drugem polčasu le ponehalo in igralci ter gledalci so imeli precej več od igre.

Kot prvi so močno pritisnili Domžalčani, ki bi z 1:0 lahko povedli že v 11. minuti srečanja, a je glavni sodnik Roman Glažar zadetek Damirja Pekiča razveljavil, saj je pred tem videl prekršek v napadu. V 19. minuti je z močnim strelom z razdalje natančno meril Marko Drevenšek, a je goriški vratar Vasja Simčič s pravo parado dobro posredoval.

Na obeh straneh je nato sledilo še nekaj priložnosti, najbolje pa je svojo v 41. minuti izkoristil Pekič. Mariborčan v dresu Domžal je lepo videl globinsko podajo iz avta, preigral goriško obrambo in s strelom v levi kot vratarja Simčiča zadel za 1:0.

V drugem polčasu je v 49. minuti prvi zapretil Etien Velikonja, ki pa je ob tem padel in žoga je letela visoko preko domžalskih vrat. Po njegovem napadu so se gostje kar nekako izgubili na igrišču, do priložnosti pa so prihajali le domači. Pekič je spet poskusil v 55. minuti, a je znova dobro posredoval Simčič, slednji pa je bil ob Pekičevih poskusih v 58. in 61. minuti spet dobro postavljen.

V 70. minuti je bil Tadej Apatič sam pred Simčičem, ta je žogo odbil do Mata Šimunoviča, slednji pa je streljal le preko vrat. Do konca tekme so bili nevarni le še domači, vendar pa njihove žogo niso več našle poti v mrežo Simčiča in ostalo je pri zasluženi zmagi gostiteljev z 1:0.

SORODNE NOVICE

  • 28.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Gorica
    Oglejte si izjave s tekme 7. kroga Prve lige Domžale - HIT Gorica.

DELI NA