Beršnjak osvojil Triglav
CM Celje je v 29. krogu Prve ige premagalo Triglav Gorenjsko z 2:0 (1:0).

Celjani so po dveh zaporednih gostovanjih spet igrali pred domačimi gledalci in proti neposrednim tekmecem za obstanek v ligi ali vsaj za dodatne kvalifikacije na krilih dvakratnega strelca Dominika Beršnjaka vknjižili zelo pomembno zmago.

Z njo so se od Triglava oddaljili za štiri točke in ostajajo na sedmem mestu, medtem ko so Kranjčani deveti.

Tekma se je začela s pobudo Celjanov, pa čeprav so oboji sprožili po nekaj strelov proti vratom. Toda Celjani so bili tisti, ki so pritiskali in v 44. minuti tudi povedli, ko je po podaji Romana Bezjaka akcijo učinkovito končal Dominik Beršnjak.

Gosti, ki pred tem zmage niso okusili na zadnjih šestih tekmah, so bili najnevarnejši v 36. minuti, ko je strel Dragana Ovčine obranil Amel Mujčinović.

Tudi v drugem polčasu so imeli od začetka pobudo domači nogometaši, ki pa razen poskusa Bezjaka v 56. minuti niso sprožili nevarnejšega strela. Potem so se začeli "prebujati" tudi Kranjčani, kar je nakazal strel Bernarda Stjepanovića v 63. minuti.

Kljub temu so v 78. minuti prejeli nov zadetek. Njegov avtor je bil spet Beršnjak, ki je takrat po podaji Zorana Pavloviča zadel z glavo.

Takoj zatem je znova poskusil Beršnjak, žogo usmeril proti golu, a je ostalo pri 2:0. Tudi takšna prednost pa je bila za zadnjih deset minut več kot dovolj za tri točke, pa čeprav se je pri Triglavu vsaj za častni zadetek trudil Dejan Burgar, a njegovi streli niso zadeli cilja.

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje-Triglav
    Oglejte si izjavi po tekmi 29. kroga Prve lige Celje-Triglav.

DELI NA