Bizjak preprečil veselje
Nafta in Rudar sta se v 27. krogu Prve lige v Lendavi razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Nafta je bila vsega dve minuti in nekaj dodatka oddaljena od šeste zmage v sezoni, ki bi jo precej bolj približala osmouvrščenemu Celju. Toda Luka Žinko ji je to preprečil, potem ko je v izdihljajih obračuna izenačil na 1:1. Velenjčani so tako prišli do 35. točke v prvenstvu, ostajajo pa na šestem mestu.

V prvih 15 minutah sicer ni bilo priložnosti, edino polpriložnost pa je zapravil Gabriel Da Silva, ki je z 12 metrov z leve strani slabo streljal mimo vrat. Veliko nevarneje za velenjska vrata je bilo v 20. minuti. Dejan Sreš je izvedel prosti strel povsem z desne strani. Vsi so pričakovali podajo v sredino, a se je Sreš odločil za neposreden strel proti vratom, žoga pa je za las zgrešila cilj in ob desnem zgornjem kotu zapustila igrišče.

Pet minut pozneje so domači kronali boljšo igro z vodstvom. Znova je bil v vlogi izvajalca prostega strela Sreš, po odbiti žogi pa se je najbolje znašel Patrik Raduha in s štirih metrov zadel nebranjeni del velenjske mreže. V 27. minuti so po gneči v kazenskem prostoru Nafte gosti zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevne igre z roko, a se piščalka glavnega sodnika ni oglasila.

Prvo priložnost v nadaljevanju so imeli gosti, a je strel Damjana Trifkovića Darko Prša obranil. Podjetnejši Velenjčani so v 53. minuti zapravili izjemno priložnost za izenačenje, potem ko se je Denis Klinar sam znašel pred vrati Nafte, a je njegov strel Prša obranil z nogo. Pritisk gostov se je stopnjeval, Nenad Novaković pa je po podaji z desne strani zapravil še eno zrelo priložnost. Domači bi lahko podvojili vodstvo v 67. minuti. Po podaji Da Silve je bil iz oči v oči z vratarjem gostov Simon Pavel, a je njegov strel Boban Savič obranil.

V 69. minuti so Velenjčani zapravili priložnost tekme. Klinar je sicer silovito streljal, a se je enkrat več izkazal odlični Prša. Nove priložnosti za Velenjčane 12 minut pred koncem ni izkoristil Matej Podlogar, ki je z glavo zgrešil iz ugodnega položaja. V 80. minuti je malo manjkalo, da bi zapravljene priložnosti gostov kaznoval Naser Kajtazi, čigar strel s 15 metrov je zletel dobre pol metra nad okvirjem vrat. Dve minuti pred koncem pa so po gneči v kazenskem prostoru Nafte gosti le prišli do zaslužene točke, srečni strelec pa je bil Jaka Bizjak, ki je s 14 metrov zadel nasprotni kot Naftinih vrat.

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 27. kroga Prve lige Nafta - Rudar.

DELI NA