Božičič za točko
Koprski nogometaši, ki so trdno na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, so proti lendavski Nafti, ta v hrbet gleda le Mariboru, iztržili pomembno točko. To jim je na začetku drugega polčasa pred spet zelo slabo zasedenimi tribunami na Bonifiki prinesel Božičič. Po prvem polčasu je sicer bolje kazalo Lendavčanom, ki pa v gosteh niso tako dominantni kot doma, kjer še ne poznajo poraza. V Kopru so vknjižili tretji remi na gostovanjih, ob tem pa imajo še zmago in pet porazov.

Tekma je sicer ponudila kar lepo število priložnosti. Že v četrti minuti se je Djukić znašel sam pred vratarjem Lukom, a je bil slednji v tem dvoboju uspešnejši. Nafti je zadetek v 22. minuti preprečil Kreft, ko je po gneči v kazenskem prostoru žogo izbil z golove črte.

Toda Lendavčani so se vseeno še v prvem polčasu veselili vodstva. Hitri Lo Duca je namreč v 38. minuti izkoristil slabo postavitev koprske obrambne vrste in osamljen spretno ukanil Hasića. Domačini so v 42. minuti zahtevali enajstmetrovko, toda sodnik Jug gostujočih branilcev zaradi odrivanja Brulca ni kaznoval z najstrožjo kaznijo.

Kmalu po začetku drugega polčasa so se "kanarčki" vendarle lahko veselili izenačenja. Božičič je namreč natančno izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora in gostiteljem vlil upanje na zmago. To bi si lahko izbranci Nedžada Okčića v naslednjih 15 minutah tudi priigrali.

Najprej je namreč po kombinaciji Vitagliana in Mertlja slednji prišel sam pred Luka, toda Naftin vratar, eden junakov tekme, je bil spet uspešnejši. V 66. minuti je Vitagliano zaposlil še Ipavca, ki je prav tako povsem sam stekel proti vratom Nafte, toda gostujoči čuvaj mreže se spet ni pustil premagati. Kazen za domačine bi lahko sledila dve minuti zatem, vendar je Hasić strel Lo Duce zaustavil. Do konca tekme sta obe ekipi pokazali željo po zmagi, a pravih akcij jim ni uspelo izvesti.

SORODNE NOVICE

DELI NA