Bratanovič za zmago Rudarja
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 2:1 (0:1).

Rudar : Mura 05

Strelca: 0:1 Cipot (8.), 1:1 Bratanović (58.), 2:1 Bratanović (69.).

Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 81. Bakarič), Črnčič (od 75. Firer), Rotman (od 86. Stjepanović), Berko, Podlogar, Jahić, Bratanović, Radujko.

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar (od 71. Jelić), Buzeti (od 57. Maruško), Vaš, Travner, Fajić, Janža, Aborah, Matusiwa (od 46. Kramar), Eterović.

Rumeni kartoni: Bubalović, Črnčič, Jahić, Firer; Travner, Janža, Vaš, Fajić.
Rdeč karton: Travner (45.).

Velenjski nogometaši so vpisali prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Aleša Čeha in šele drugo v sezoni. Tudi tokrat so bili po prvem polčasu blizu novemu neuspehu, saj so se hitro znašli v zaostanku, a nato dodobra unovčili izključitev Jureta Travnerja in tekmo odločili v svojo korist. Velenjčani so tako na lestvici znova prišli pred današnjega tekmeca, ki je zdaj spet zadnji.

Čeprav so Velenjčani tekmo živahno začeli, so se že v osmi minuti vodstva veselili gostje iz Murske Sobote, potem ko je bil v kazenskem prostoru po kotu najvišji Fabijan Cipot. Že pred tem je nevarno ogrozil velenjska vrata še Arpad Vaš, čigar strel je Matjaž Rozman obranil. Domači nogometaši pa dolgo časa niso znali priti do nevarnejšega poskusa, šele v 38. minuti je Elvis Bratanović sprožil s 25 metrov, veselje pa mu je preprečila prečka. Za njim sta poskusila še Matej Podlogar in Christian Bubalović, a tudi njima ni uspelo izenačiti. Tik pred koncem polčasa pa so gosti ostali brez Jureta Travnerja, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumen karton in moral z igrišča.

Številčno močnejši domačini, ki v prvem polčasu niso zadovoljili svojih navijačev, so drugi del začeli odločno, že v 51. minuti se je moral izkazati Murin vratar Filip Draković po strelu Rajka Rotmana. Velenjčani so izenačili v 58. minuti. V kazenskem prostoru so domači prišli do nekaj priložnosti, zatresli tudi prečko, najbolj priseben pa je bil Bratanović, ki je žogo na koncu le spravil za Drakovićev hrbet. Že tri minute pozneje je bil Draković znova na preizkušnji, takrat po strelu Mateja Podlogarja, in se znova izkazal.

V 69. minuti pa je Murin čuvaj mreže znova klonil. Znova ga je premagal Bratanović, ki je v kazenskem prostoru unovčil podajo Aleša Jeseničnika. Deset minut pozneje bi lahko Podlogar še povišal vodstvo, a je pred golom slabo zadel žogo po podaji Bratanovića, tako da je ta zletela mimo desne vratnice. Vrata Mure so domači znova ogrozili v 86. minuti, ko je dvakrat dobro posredoval Draković po strelih Bratanovića in Daliborja Radujka.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA