30.09.2023 | Prva liga Telemach
Bravo do novih točk pred domačo publiko

Bravo - Domžale 3:2 (2:2)

* Stadion Žak, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelci: 0:1 Markuš (1.), 1:1 Stanković (36.), 2:1 Pečar (38.), 2:2 Pišek (43.), 3:2 Štravs (51.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Štravs, Gurlica, Španring, Trdin, Selan, Stanković (od 81. Kerin), Ivanšek (od 78. Janjić), Pečar (od 70. Maher), Poplatnik.
* Domžale: Tratnik, Hodžić (od 70. Đapo), Fazlić, Bobarić (od 70. Biggs), Markuš, Husmani, Pišek (od 70. Brecl), Topalović (od 90+1. Marasović), Stuparević, Šturm, Kolobarić (od 46. Offenbacher).
* Rumeni kartoni: Selan; Bobarić, Offenbacher.
* Rdeči karton: /.

Bravo je v dvoboj z Domžalami vstopil kar nekoliko v strahu glede na zadnje medsebojne tekme. Šiškarji namreč Domžalčanov niso premagali na zadnjih osmih tekmah. Tekma se je tudi začela po domžalskih notah s hitrim vodstvom, a je domačim uspelo tudi po nekaj zelo lepih zadetkih preobrniti izid in vpisati tri točke. S temi so izbranci Aleša Arnola vsaj začasno skočili na tretje mesto, Domžale po četrtem porazu na zadnjih petih tekmah ostajajo sedme.

Že ob izteku prve minute so sicer zaradi poškodb zdesetkane Domžale povedle, ko je po podaji Filipa Stuparevića s prostega strela z glavo zadel Benjamin Markuš. Ta je žogo v visokem loku usmeril čez Matijo Orbanića. Ta je moral nekaj minut pozneje še enkrat posredovati, Bravo pa je prvič zagrozil v 20. minuti. Takrat je Matej Poplatnik odvzel žogo Zeniju Husmaniju, prišel do strela v kazenskem prostoru, Gašper Tratnik pa je preprečil izenačenje.

V 28. minuti se je za strel s skoraj 30 metrov odločil 17-letni Luka Topalović, ki pa je le za malo zgrešil cilj, je bil pa osem minut pozneje natančnejši Jakoslav Stanković. Martin Pečar je žogo oddal na rob kazenskega prostora, od koder je močno in natančno meril Stanković za 1:1.

Še lepši zadetek pa je že v 38. minuti dosegel Pečar, ta je po podaji Matije Kavčiča iz kota z desne strani sam ostal na vrhu kazenskega prostora, od koder je z volejem žogo poslal pod stičišče prečke in vratnice za 2:1. Za Kavčiča je bila to šesta podaja v sezoni, s čimer je najboljši v ligi v tem elementu.

To pa ni bil zadnji lep zadetek v prvem delu, še enega je za izenačenje na 2:2 V 43. minuti dosegel Jošt Pišek, ko je prav tako poslal žogo v zgornji kot s prostega strela z 18 metrov. Blizu še enemu pa je bil tudi Matic Ivanšek, ki pa je v 45. minuti zadel vratnico.

V 51. minuti je Lan Štravs po kotu z desne strani iz bližine zadel z nogo za 3:2. Strateg gostov Dušan Kosić je poskusil z menjavami priti do ugodnejšega razpleta, v 73. minuti bi Domžalčani do njega tudi lahko prišli, toda Gašper Trdin in Kavčič sta blokirala strela Markuša in Stuparevića iz bližine.

Tako sta ohranila prednost zadetka, ki je ostala do konca tekme, čeprav je bil Trdin v 74. minuti blizu četrtemu Bravovemu golu, a je zadel zunanji del mreže po posredovanju Tratnika, isti igralec pa je poskusil še v sodniškem dodatku, a je bil tudi takrat neuspešen.

Bravo bo v 12. krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Domžale pa bodo dan pozneje gostila Rogaško.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Nogometaši Brava in Domžal niso nadgradili uspeha iz predhodnega kroga, kdo se bo pobral na zadnji septembrski preizkušnji?

DELI NA