02.09.2023 | Prva liga Telemach
Bravo do točk proti Aluminiju

Bravo - Aluminij 2:0 (1:0)

* Stadion Žak, sodniki: Jug, Špur, Habuš.
* Strelca: 1:0 Puconja (36.), 2:0 Trdin (73.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Jakšić, Katinić, Španring, Selan (od 85. Štravs), Trdin, Janjić (od 76. Ivanjšek), Puconja (od 82. Maher), Poplatnik (od 82. Štor), Stanković.
* Aluminij: Pridgar, Jovan, Koblar, Martić, Pečnik, Jagić, Bilji (od 70. Gorenak), Brkljača (od 70. Skiba), Katuša (od 83. Šubarić), Susso, Jovanović (od 83. Baskera).
* Rumeni kartoni: Janjić, Katinić; Jagić, Brkljača.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so strli odpor čvrstih Kidričanov, potem ko so jim v vsakem polčasu zabili po en zadetek. Izbranci Aleša Anrola so zdaj pri treh zmagah, neodločenem izidu in dveh porazih ter so vsaj začasno skočili na četrto mesto. Aluminij pa je doživel tretji zaporedni poraz in je s štirimi točkami osmi.

Kidričani so že v tretji minuti zadeli, potem ko je bil po podaji iz kota z desne strani z glavo uspešen Tin Martić. Čeravno se je zdelo, da je bilo z zadetkom vse v redu, so sodniki več kot pet minut pregledovali posnetek in na koncu ugotovili, da je šlo za prepovedan položaj.

Pozneje si ekipi nista priigrali kakega posebej nevarnega strela, čeprav so za to bile priložnosti tudi v obliki kakšnega prostega strela iz ugodnega položaja. V 36. minuti pa so domači povedli, potem ko je najprej Samo Pridgar obranil poskus Mateja Poplatnika, odbito žogo pa je v mrežo za svoj prvoligaški prvenec pospravil Gal Puconja. Malce pred koncem polčasa je z desne strani za malenkost zgrešil Nemanja Jakšić.

V uvodu drugega polčasa je bilo sicer nekaj razburljivih dogodkov, a brez prave nevarnosti za enega ali drugega vratarja, so pa gosti v 59. minuti zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru ob Maru Katiniću padel Gašper Jovan, a neuspešno. V 73. minuti je nase opozoril Poplatnik, vendar je žoga končala v rokah Pridgarja.

Še v isti minuti pa je Bravo podvojil prednost, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel Gašper Trdin. Malce pozneje je Jakoslav Stanković storil prekršek, preden je žogo poslal v mrežo, v 83. minuti pa so bili nevarni tudi gosti, ko je Gašper Jovan poskusil z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo odbil v kot.

Trdin pa je znova streljal z roba kazenskega prostora v 86. minuti, a takrat iztržil le kot, neuspešen je bil tudi Luka Štor v 91. minuti.

Bravo bo v 8. krogu čez 14 dni gostoval pri Muri, Aluminij pa bo gostil Rogaško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Aluminij
    Sedmi krog nove sezone bosta odprla Bravo in Aluminij. Kako se bo razpletel obračun v prestolnici?

DELI NA