16.09.2023 | Prva liga Telemach
Bravo do točke v Fazaneriji

Mura - Bravo 1:1 (1:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Antič, T. Jug, Kužnik.
* Strelci: 1:0 Jurišić (6.), 1:1 Štor (79.).
* Mura: Mihelak, Sadriu, Maruško, Dobrovoljc, Jurišić, Kous, Kurtović, Kasalo (od 46. Tripi), Saitoski (od 46. Trontelj), Maroša (od 84. Petković), Shabanhaxhaj (od 90+2. Brkić).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Gurlica, Jakšić (od 47. Ivanšek), Španring, Pečar, Trdin, Selan (od 67. Maher), Janjić (od 70. Štor), Puconja (od 46. Stanković), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Kurtović, Trontelj; Maher.
* Rdeči karton: Sadriu (11.).

Sobočani so bili v zadnjih petih tekmah v ritmu poraz, zmaga, poraz, zmaga in poraz. Na šestem obračunu pa so pod vodstvom novega stratega Vladimirja Vermezovića kljub temu, da so skoraj celo tekmo igrali z igralcem manj, osvojili točko.

Bravo, ki se je dolgo mučil z igralcem več in ni našel prave poti do vrat tekmeca, sta rešila rezervista - podajalec Rok Maher in strelec Luka Štor. Bravo je zdaj pri 11 točkah in ostaja v stiku z vrhom lestvice, soboška ekipa pa za njim zaostaja za štiri točke.

Mura je odločneje začela tekmo, to pa jo je nagradilo v šesti minuti, ko je zadel Roko Jurišić malce z leve strani. Žoga je presenetila Matijo Orbanića v Bravovih vratih, saj je letela mimo številnih nog.

Toda v 11. minuti so domači na igrišču ostali le z deseterico, izključen je bil Leard Sadriu, potem ko je kot zadnji igralec malce odrinil Mateja Poplatnika, ki je ob tem padel.

Sobočani kljub igralcu manj tekmecem niso pustili pravih akcij. V 29. minuti pa je vendarle do strela z 20 metrov prišel Nemanja Jakšić, a je meril premalo natančno, štiri minute zatem pa se je izkazal Klemen Mihelak po prostem strelu Martina Pečarja z dobrih 20 metrov.

Malce pozneje je Emir Saitoski na drugi strani poskusil v kazenskem prostoru, toda žogo je poslal točno v Orbanića.

Bravo je drugi polčas začel nekoliko napadalneje, v 54. minuti je imel Poplatnik priložnost za izenačenje, vendar je Bravov napadalec preslabotno streljal.

Sledilo je še nekaj bolj vročih trenutkov, eno lepših akcij pa je v 74. minuti z malce premalo natančnim strelom v dvoboju ena na ena z vratarjem zaključil Amadej Maroša.

V 79. minuti pa so Ljubljančani le izenačili. Rok Maher je podal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je z glavo spretno streljal Luka Štor in matiral Mihelaka za 1:1. Murin vratar pa je v 94. minuti obranil nevaren strel Maherja z glavo ter preprečil preobrat.

Mura bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovala v Rogaški Slatini, Bravo pa bo gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura z novim trenerjem pričakuje Šiškarje, ki v goste prihajajo na krilih dveh zaporednih zmag.

DELI NA