18.09.2022 | Prva liga Telemach
Bravo do treh točk proti Gorici

Bravo - Gorica 2:0 (2:0)

* Stadion ŽAK v Šiški, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Perger.
* Strelec: 1:0 Kramarič (21., 11-m), 2:0 Kramarič (37.).
* Bravo: Lubej Fink, Jakšić, Križan, Milić, Kavčič, Nsana, Trdin, Svetlin, Kurtović, Kramarič, Flakus Bosilj (od 69. Štor).
* Gorica: Likar, Širok (od 84. Andrejašič), Mevlja, Cerovec, Urbančič, Hrka, Ankrah (od 56. Vekić), Krajnc (od 56. Jukić), Petrović (od 75. Bešir), Ahmetaj (od 46. Agić), Velikonja.
* Rumeni kartoni: Kramarič, Jakšić, Kavčič; Hrka.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Brava so prekinili niz treh zaporednih porazov na domačem igrišču (Domžale, Mura, Maribor) in v derbiju začelja z dvema goloma Martina Kramariča z 2:0 premagali Gorico, ki je z istim izidom dobila prvo medsebojno tekmo v sezoni v Novi Gorici. Ljubljančani, ki so za razliko od prejšnjih tekem nastopili z nekoliko spremenjeno postavo in tudi drugačnim sistemom, so bili boljši tekmec, čeprav so svoje priložnosti imeli tudi Goričani, predvsem ko je bil izid za njih ugodnejši, tako da bi se lahko obračun zasukal tudi drugače.

Predvsem, če bi izkoristili prvo priložnost na tekmi v 13. minuti. Takrat so domači pri podaji nazaj storili napako, Simon Nsanaju je žoga ušla, Alen Krajnc je sam stekel proti vratarju Gašperju Lubeju Finku, toda streljal slabo, tako da ljubljanski vratar niti ni imel veliko dela, da je strel ubranil.

V 15. minuti je na drugi strani po kotu prišel do priložnosti Gašper Trdin, vendar je tudi on streljal slabo. V 21. minuti pa so domači povedli, ko je po podaji Matije Kavčiča z leve strani Almin Kurtović sicer prišel do strela, toda pri tem je bil nepravilno oviran, tako da je sodnik dosodil najstrožjo kazen. Izkoristil jo je Kramarič.

V 32. minuti je imel David Flakus Bosilj priložnost, da poviša rezultat, z desne strani je prodrl v kazenski prostor, a streljal neprepričljivo, imel pa je tudi boljšo rešitev, lahko bi namreč podal v sredino Kramariču. A za sebičnost se je po podobni akciji oddolžil v 37. minuti, ko je Kramariču podal, slednji pa je žogo mimo vratarja Uroša Likarja poslal v mrežo.

Pred tem je Etien Velikonja z lepim strelom z obrata zadel prečko, gosti pa so imeli priložnost tudi v sodnikovem dodatku, ko Alessandro Ahmetaj ni izkoristil natančne podaje Zvonimirja Petrovića.

Drugi polčas je bil manj zanimiv in manj bogat s priložnostmi. Bravo se je odlično postavil na igrišču, onemogočal nevarnejše napade tekmecev, sam pa izvedel nekaj obetavnih protinapadov, ki pa se niso končali z nevarnejšim strelom. Z edinim nevarnejšim strelom je ob koncu tekme zapretil gostujoči rezervist Žan Bešir, vendar je bil domači vratar na mestu.

Bravo bo v naslednjem krogu gostoval v Kopru, Gorica pa bo gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Gorica
    Bravo in Gorica se bosta pomerila v spopadu spodnjega dela lestvice. Kdo bo boljši?

DELI NA