24.10.2022 | Prva liga Telemach
Bravo dobil obračun s Celjem

Bravo - Celje 2:0 (1:0)

* Stadion Žak, sodniki: Antič, Vidali, Habibović.
* Strelca: 1:0 Flakus Bosilj (10.), 2:0 Križan (50.).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Milić, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Kurtović, Štor, Flakus Bosilj.
* Celje: Raduha, Morozov, Zec, Vuklišević, Šporn, Vrbanec, Zabukovnik (od 63. Janjičić), Popović, Gbamble, Bizjak (od 69. Matić), Ikwuemesi.
* Rumeni kartoni: Milić, Kramarič; Popović, Morozov, Gbamble.
* Rdeči karton: /.

Bravo in Celje sta danes odigrala še drugi polčas zaradi močnega deževja v soboto prekinjene tekme. Potem ko so Ljubljančani pred današnjim nadaljevanjem vodili z 1:0, so kmalu po začetku drugega polčasa podvojili prednost in nato dobro pazili na tekmečeve napade. Celje tako ostaja tretje z devetimi točkami za Olimpijo, Bravo pa je na šestem mestu zamenjal Maribor.

Tekma je v soboto v prvih 45 minutah ponudila bolj ali manj enakovredno predstavo, še preden pa so razmere za igranje postale nemogoče, pa je domače v vodstvo popeljal David Flakus Bosilj.

V nalivu je v deseti minuti od daleč najprej sprožil Matija Kavčič, Florijan Raduha je strel obranil, a mu je ob tem žoga spolzela iz rok, pri njej pa je bil takoj David Flakus Bosilj in jo iz bližine potisnil v mrežo.

Pozneje igra ni imela posebnega ritma, tudi zaradi vse bolj razmočenega terena, žogo so vse bolj ustavljale luže. Šele v 32. minuti je sledil prvi nov omembe vreden strel, ko je bil od daleč nenatančen Simon Nsana.

Celjani, ki so bili boljši v zadnjih 15 minutah prvega dela, so imeli na voljo nekaj obetavnih prekinitev, a jih niso unovčili. V 35. minuti pa je malce previsoko meril Jon Šporn malce zunaj kazenskega prostora. V 41. minuti je Denis Popović zapovrstjo izvedel nekaj nevarnih udarcev iz kota, po enem od teh je Gal Lubej Fink žogo preusmeril v prečko.

Ker dež ni pojenjal, vode na igrišču pa je bilo vse več, so se sodniki odločili tekmo prekiniti pred začetkom drugega polčasa. Danes pa so tekmo nadaljevali v precej boljših razmerah. Medtem ko je Bravo nadaljeval z isto enajsterico kot v soboto, pa so Celjani izkoristili možnost menjave, namesto Aljoše Matka je zaigral Nene Gbamble.

Čeprav je Celje začelo odločno, pa je Bravo podvojil prednost v 50. minuti, z natančnim strelom s 14 metrov je zadel Mitja Križan. Lubej Fink je v 53. minuti ustavil poskus Grigorija Morozova, na drugi strani pa je tudi Gašper Trdin opozoril nase s strelom v 60. minuti, a je ostalo pri 2:0, tako kot po poskusu Nsane malce zatem.

Ta je z nizkim strelom le za malo zgrešil cilj v 74. minuti, sicer pa so Celjani še več moči usmerili v napad, toda Ljubljančani so dobro pokrivali tekmece, ki niso več resno ogrozili domačega vratarja.

Bravo bo sicer v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Muri, Celje pa bo dan prej gostilo Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Celje
    Bravo v Domžalah ni nadgradil uspeha z mestnega derbija, Celje pa se je proti Taboru vrnilo na zmagovalna pota.

DELI NA