12.12.2021 | Prva liga Telemach
Bravo doma do zmage proti Aluminiju

Bravo - Aluminij 2:1 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Sagrković, Mežnar, Mijatović.
* Strelci: 1:0 Kavčič (65.), 2:0 Kramarič (68.), 2:1 Krefl (89.).
* Bravo: Josipović, Trontelj, Španring, Križan, Jakšić, Kavčič, Maružin (od 90. Memić), Trdin, Ogrinec, Kramarič, Nsana.
* Aluminij: Janžekovič, Krefl, Azemović, Prša (od 66. Brest), G. Pečnik, Nkama, Bolha, Matjašič (od 82. Bizjak), Đerlek, Marinšek, Kadrič (od 82. Kidrič).
* Rumeni kartoni: Nsana, Kavčič; Azemović, Đerlek, Marinšek.
* Rdeči kartoni: /

Nogometaši Brava so po štirih zaporednih porazih proti Domžalam, Mariboru, Kopru in Radomljam le prišli do domače zmage. Na tekmi, ki v megli ni ponudila veliko zanimivih dogodkov, so premagali Aluminij, potem je v razmaku med 65. in 68. minuto izkoristil dve od sicer redkih priložnosti. Bravo je tako v preteklosti neugodnega tekmeca, ki v Ljubljani sploh še ni izgubil, premagal še drugič v sezoni.

Maloštevilni gledalci v Stožicah, kjer so Ljubljančani še drugič zapovrstjo gostili tekmece, v prvem delu niso videli zanimivega nogometa. Domači so imeli nekoliko več žogo v nogah, a tako kot tekmeci niso hoteli preveč tvegati, posledica tega je bila, da ni bilo veliko nevarnih akcij.

Aluminij je imel priložnost s prostega strela, ko je Roku Prši veselje preprečil domači vratar Renato Josipović, še bližje zadetku pa so bili gostitelji, ko je po podaji Žana Trontlja z desne strani Martin Kramarič z glavo streljal za las mimo desne vratnice.

V drugem polčasu je bilo vendarle več zanimivosti, predvsem po zaslugi golov. Prvega za domače je po kotu in slabi reakciji gostujoče obrambe v 65. minuti dosegel Matija Kavčič, drugega pa tri minute pozneje Kramarič. Gosti so izid le znižali, ko je Andraž Krefl s strelom od daleč z leve strani presenetil Josipovića.

V prvem spomladanskem krogu bo Bravo gostoval pri Muri, Aluminij pa bo gostil Kalcer Radomlje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Aluminij
    Bravo bo jesenski del Prve lige Telemach sklenil še z eno domačo tekmo v Stožicah. V nedeljo na zelenici največjega slovenskega nogometnega objekta gostuje Aluminij.

DELI NA