23.09.2023 | Prva liga Telemach
Bravo porazil Olimpijo

Bravo - Olimpija 4:2 (1:2)

* Stadion Žak, sodniki: Matoša, Gabrovec, Vojska.
* Strelci: 1:0 Pečar (18.), 1:1 Nukić (32.), 1:2 Motika (35.), 2:2 Pečar (48.), 3:2 Poplatnik (65.), 4:2 Maher (90+1.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Štravs, Gurlica, Španring, Trdin, Selan, Stanković, Ivanšek (od 70. Janjić), Pečar (od 80. Maher), Poplatnik (od 77. Štor).
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Karamatić, Ratnik, Krefl (od 75. Sualehe), Doffo, Agba (od 59. Elšnik), Posavec (od 46. Fadida), Motika (od 59. Lucas), Rui Pedro (od 75. Brest), Nukić.
* Rumena kartona: Karamatić, Fadida.
* Rdeči karton: /.

V taboru Olimpije so pred tekmo pričakovali zmago v Šiški, a hkrati opozarjali, da morajo biti previdni. Dejstvo, da zeleno-beli pri Bravu pred današnjim obračunom niso zmagali že šest tekem, je bilo samo po sebi dovolj veliko opozorilo. A ne dovolj veliko. V privlačni tekmi z veliko priložnostmi na obeh straneh je na koncu daljšo spet povlekel Bravo, ki je štiri tekme brez poraza in je trenutno četrti na lestvici, le točko za Olimpijo, ki je doživela tretji poraz v sezoni.

Dvoboj na precej razmočeni zelenici uvodoma ni postregel s posebej nevarnimi akcijami. Toda v 18. minuti je Mateo Karamatić 20 metrov od svojih vrat naredil prekršek za prosti strel. Tega je izvedel Martin Pečar in žogo čez živi zid spravil v Olimpijino mrežo za vodstvo Brava, ki je sicer igral brez poškodovanega Nemanje Jakšića, v tujino pa je odšel Maro Katinić.

Olimpija je tekmo začela s številnimi spremembami v začetni enajsterici, a kot je pred tekmo poudaril Rui Pedro, je Olimpijin kader dovolj širok. Toda ta bi v 21. minuti kaj lahko prejel še en gol, potem ko je z 12 metrov streljal Beno Selan, vendar meril preveč po sredini vrat, tako da je Matevž Vidovšek lahko reagiral.

Olimpijin vratar se je izkazal tudi v 26. minuti, ko je z glavo iz bližine streljal Matej Poplatnik, tudi sicer pa je bilo v teh trenutkih vse v znamenju izbrancev Aleša Arnola. Vendar je njihovo prevlado presekal izenačujoči gol gostov v 32. minuti. Po podaji Aljaža Krefla iz kota z desne strani je pred golom visoko skočil Mustafa Nukić in z glavo dosegel svoj tretji gol sezone.

Le tri minute pozneje je Nemanja Motika poskrbel za vodstvo Olimpije, ko je ob zdrsu vseeno streljal z desne strani kazenskega prostora in premagal Matijo Orbanića, tudi on je pri treh golih v sezoni. Malce zatem bi lahko gosti dobili še enajstmetrovko, vendar sodniki niso ocenili, da je šlo za prekršek Orbanića nad Ivanom Posavcem.

V uvodu drugega dela je Pečar dosegel svoj drugi gol na tekmi, potem ko je v obrambi slabo žogo oddal Karamatić, tako da je Bravov nogometaš prišel do odprtega strela s približno 20 metrov ter premagal Vidovška. V 52. minuti si je tudi Bravova obramba privoščila napako v kazenskem prostoru, s peto je na koncu poskusil Nukić, vendar je Orbanić žogo ujel.

V 63. minuti je bil Pedro Lucas blizu novemu zadetku Olimpije, ko je po kotu streljal z glavo in zadel prečko. Dve minuti pozneje pa je Bravo spet povedel. Matija Kavčič je poslal žogo z leve strani, Vidovšek jo je želel ujeti, a je padal v mrežo, tako da jo je moral izpustiti, Poplatnik pa je to unovčil in iz bližine zadel svoj četrti gol sezone.

Prav Poplatnik je v naslednjem napadu z glavo zadel še vratnico lastnih vrat, v 72. minuti je Jakov Gurlica pred golovo četo preprečil gol Agustinu Doffu, v 85. je pred golom Brava slabo reagiral Marko Brest, vse te zapravljene priložnosti pa je v 91. minuti kaznoval Rok Maher, ki se je lepo otresel Davida Sualeheja in z nizkim strelom zadel za 4:2.

Bravo bo v 10. krogu v sredo gostoval v Rogaški Slatini, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    V Spodnji Šiški bomo priča prvemu mestnemu derbiju v letošnji sezoni. Komu bo pripadel?

DELI NA