10.04.2023 | Prva liga Telemach
Bravo presenetil Olimpijo

Bravo - Olimpija 1:0 (0:0)

* Stadion Žak, sodniki: Šabanagić, Kovačič, Habibović.
* Strelec: 1:0 Štor (55.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring, G. Trdin, Selan, Kramarič, Svetlin, Kurtović, Štor (od 75. Bušnja).
* Olimpija: Vidovšek, Estrada, Karamatić, Lasickas (od 62. Krefl), Sualehe, Doffo (od 68. Špehar), Elšnik, Posavec (od 62. Aldair), Sešlar (od 80. Nukić), Kvesić (od 62. Krdžalić), Rui Pedro.
* Rumeni kartoni: Selan, G. Trdin; Lasickas, Karamatić, Aldair.
* Rdeči karton: /.

Olimpija se je nadejala, da bi z zmago v Šiški in v prihodnjem krogu s slavjem na večnem derbiju že precej pred koncem prvenstva potrdila naslov prvaka. A Bravo je imel drugačne načrte. Vodilna ekipa prvenstva je sicer prevladovala v prvem polčasu, v drugem pa se precej mučila in tudi dobila zadetek. Bravo je tako prišel do 30. točke in naredil ogromen korak k obstanku v ligi, medtem ko predvsem v drugem polčasu bleda Olimpija kljub porazu ostaja v zanesljivem vodstvu.

Olimpija je v prvih 20 minutah imela pet poskusov, a nobenega nevarnega, še najboljši položaj za strel je imel Ivan Posavec v enajsti minuti, vendar je s 15 metrov žogo poslal visoko čez gol.

Izbranci Aleša Arnola dotlej in v prvem polčasu nasploh niso pokazali kakega napadalnega prebliska, je pa v 27. minuti od daleč na drugi strani poskusil Pascal Estrada, Matija Orbanić pa je bil na mestu. Ta je obranil tudi nov nevaren strel Posavca z roba kazenskega prostora v 41. minuti.

Bravo je drugi polčas odprl odločneje, v 49. minuti je prišel sam pred vratarja Martin Kramarič, ta je spodkopal žogo in poskusil z lobom, vendar je Matevž Vidovšek žogo ujel.

Malce pozneje je žogo ujel tudi Orbanić na drugi strani po poskusu Justasa Lasickasa, v 55. minuti pa je Bravo povedel. Po napaki Matea Karamatića je sam pred Vidovška prišel Luka Štor. Prvi strel je Olimpijin vratar še obranil, odbito žogo pa je napadalec Brava poslal v mrežo.

Trener gostov Albert Riera je reagiral s trojno menjavo, nato iz igre povlekel še vezista Agustina Doffa ter v igro poslal napadalca Dina Špeharja, toda še naprej se je nadaljevala medla igra Olimpije v tem delu drugega polčasa, v katerem je bila konkretnejša domača zasedba.

V 72. minuti je sicer poskusil Timi Max Elšnik, vendar je žoga končala v Orbanićevem naročju, na drugi strani pa je v 76. minuti Denis Bušnja zadel vratnico s strelom z glavo iz bližine.

Novo zaključno žogo je imel Bravo v 85. minuti, ko je Kramarič spet prišel sam pred Vidovška, vendar je slednji spet ustavil strel. Olimpija je v teh trenutkih igrala s še enim novim napadalcem Mustafo Nukićem, vendar so domači igrali borbeno, odvzemali žoge, tako da gosti niti niso bili posebej nevarni.

Tik pred koncem rednega dela je Vidovšek ob posredovanju padel z višine in z glavo močno udaril ob tla, za nekaj trenutkov izgubil zavest, po posredovanju reševalcev pa je tudi sam vstal ob robu igrišča in šel proti klopi. Ker menjave Olimpija ni imela, je za zadnje minute moral v vrata branilec David Sualehe. Kljub temu je ostalo "le" pri 1:0.

Bravo bo v 31. krogu v soboto gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    Praznični ponedeljek bo postregel še z dvema tekmama, v mestnem dvoboju bosta za točke obračunala Bravo in Olimpija. Zmaji ostajajo v čvrstem vodstvu, a so jeseni v Šiški doživeli visok poraz.

DELI NA