Brez Glihe in golov
Triglav Gorenjska in Luka Koper sta se v 12. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Gledalci v kranjskem športnem parku so videli dva povsem različna polčasa - prvega manj zanimivega ter drugega dinamičnega z obilico priložnosti.
 
Žal so napadalci obeh moštev kar tekmovali, kdo bo zgrešil iz ugodnejšega položaja. Na klopi Luke Koper tokrat še ni bilo napovedanega novega trenerja Primoža Glihe, zato pa sta med rezervnimi igralci ponovno sedela Miran Pavlin in Amir Karič.

Medtem ko je Karič v drugem polčasu tudi zaigral, pa je Pavlin tokrat le sedel na klopi in soigralcem delil nasvete ter opravil vse tri zamenjave.

V prvem polčasu se je skoraj vse omembe vredno zgodilo v osmi minuti, ko je Ivica Guberac zadel vratnico, odbito žogo pa je Danijel Marčeta nato poslal mimo praznih kranjskih vrat.

Takoj zatem je na drugi strani v kazenskem prostoru ostal sam Dejan Burgar, vendar je njegov strel Admir Suhonjić obranil. V zadnji minuti prvega polčasa se je v lepi priložnosti znašel še Enej Jelenič, vendar je njegov strel z osmih metrov domači vratar Miha Gracar ukrotil.

Igralci obeh moštev so se med odmorom v slačilnici "prebudili", zato je bil drugi polčas veliko zanimivejši. Začelo se je že v prvi minuti nadaljevanja, ko je Jelenič po samostojnem prodoru zadel le zunanji del mreže. V protinapadu je Burgar zaključil lepo akcijo celotnega kranjskega napada s strelom mimo vrat.

Sledile so minute gostov. Najprej je bil Mitja Brulc nenatančen pri strelu z glavo, nato pa je Davor Bubanja koprski protinapad zaključil s strelom preko gola. Naslednji se je v priložnosti znašel Guberac, vendar je bil vratar Gracar hitrejši od njega in mu je, tik pred strelom, žogo izbil izpred nog. V 61. minuti je Bubanja zgrešil nemogoče. Ostal je namreč povsem sam deset metrov od domačega gola, a je streljal mimo vrat.

Že v naslednji minuti je bilo ponovno vroče tudi na nasprotni strani. Z razdalje je svoj strel preizkusil Bernard Stjepanović, žogo pa je poslal točno v roke vratarju Suhonjiču. V 67. minuti je Anže Jelar v koprskem kazenskem prostoru ukradel žogo Kristijanu Polovancu in lepo podal do Burgarja, ki je, tokrat s sedmih metrov, ponovno zgrešil cilj.

V naslednjem napadu so bili Kranjčani oškodovani za prvo enajstmetrovko. Suhonjić je izpustil žogo, ki jo je že držal v rokah, do nje je prišel domači napadalec Alen Krcić. Suhonjić, ki je že ležal na tleh, ga je potegnil za nogo, piščalka glavnega sodnika Borisa Tošeskega pa je ostala nema. Resda Krcić ni padel, a je bil Suhonjićev prekršek očiten.

Akcije so si še vedno sledile na obeh straneh. Pred kranjskim golom je Amer Jukan atraktivno poskusil s škarjicami, njegov nevaren strel pa je Gracar z zadnjimi močmi odbil v kot. Na drugi strani so si domači priborili prosti strel. Po kratki podaji je streljal Burgar, vendar se je Suhonjić takrat izkazal z lepo obrambo.

Do konca srečanja sta imela lepi priložnosti še Guberac in Burgar, a sta oba streljala preko nasprotnikovega gola. Srečanje se je končalo z novo sporno situacijo in negodovanjem domačih nogometašev ter gledalcev, ki so bili prepričani, da jih je sodnik oškodoval za novo najstrožjo kazen.

Strel proti koprskemu golu je sprožil Dragan Ovčina. V kazenskem prostoru je žoga v roko zadela nekoga od koprskih branilcev in se odbila za gol. Sodnik je kljub protestom Kranjčanov pokazal le na strel iz kota.

SORODNE NOVICE

  • 03.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Koper
    Oglejte si izjave po tekmi 12. kroga Prve lige Triglav Gorenjska - Luka Koper.

DELI NA