Brez domače zmage

V zadnjem jesenskem krogu Prve lige NZS so bili domači gledalci večinoma razočarani, saj niso dočakali zmag svojih junakov. Prva in zadnja tekma 21. kroga je pripadla gostom, vmes pa so se zvrstili kar trije neodločeni rezultati.

Najprepričljivejšo zmago so videli gledalci v Kidričevem, kjer so Domžale potrdile sloves najboljšega gostujočega moštva. Po nekoliko previdnejšem prvem polčasu je goste razigral Slobodan Vuk, ki je z domiselnima asistencama zaposlil Gerića in Kousa za dvojno vodstvo. Domače je v igro vrnil Jeleč, ko je spretno izkoristil uporaben predložek iz kota. Znižanje rezultata pa je goste še dodatno razjezilo in tako so v končnici še dvakrat premagali mladega Lipovaca, ki je tokrat stal v vratih namesto kaznovanega Murka. Aluminij je serijo tekem brez zmage podaljšal že na osem, Domžale pa so s stopnjevanjem forme prilezle do željenega tretjega mesta prvenstvene lestvice.

Lokalni obračun med Celjem in Velenjem je postregel z razburljivo predstavo in pravično delitvijo točk. V prvem polčasu so priložnosti na obeh straneh ostale neizkoriščene, so pa takoj na začetku drugega v vodstvo krenili domačini z zadetkom rezervista Ivanoviča. Žilavi nasprotnik je po zadetku zaigral še podjetnejše in preko fantastičnega strela Bratanovića zasluženo izenačeli. V zaključku živčne tekme bi lahko obe ekipi rezultat spreobrnili v svojo korist, a se s tem nista strinjala oba vratarja. Celjani so tako soliden jesenski del zaključili v stilu manj uspešnih domačih predstav, Velenjčani pa so po daljšem času dosegli zadetek in še osmič zapored ostali neporaženi proti Celjanom.

Olimpija vloge favorita ni uspela potrditi proti Goričanom, ki v letošnji sezoni sploh še niso padli v Stožicah. Domači so hladen tuš doživeli že v tretji minuti tekme, ko je bil po napaki vratarja Džafiča najbolj priseben Kris Jogan. Zgodnje vodstvom je gostom dalo krila, tako da se Ljubljančani v prvem polčasu niso uspeli pobrati. Je pa zato bil silovit začetek drugega, ko so nogometaši Olimpije po obleganju vrat uspeli kronati premoč s pomočjo Valenčiča in Zarifovića, sicer bivšega Goričana.  Ko je kazalo, da bo domači preobrat dovolj za zmago je s trenutkom prebliska presenetil Širok in poskrbel za prvi remi zeleno-belih pod vodstvom Razdrha.

V Kopru so gledalci pričakovali maščevanje svojih ljubljencev proti Triglavu, najbolj nezaželjenemu nasprotniku na Bonifiki v zadnjem času, a ostali še enkrat več razočarani. Domačini so sicer povedli po diagonalnem strelu Brečeviča, vendar nato popustili in v zaključku prepustili pobudo nasprotniku, ki je igral brez najboljšega strelca Đurkovića. Gorenjska trma je prišla do izraza v sodnikovem podaljšku, ko so podobno kot v pokalu, zadeli po lepem zaključku Jelarja. Nasprotnika, ki sta že prava mala rivala, odhajata na zaslužen odmor pozicionirana okrog zlate sredine. Koper je tretje mesto prepustil Domžalam, Triglav pa zaključil izjemno uspešno obdobje na zasluženem šestem mestu.

Nedelja je bila rezervirana za prekmursko-štajerski derbi, kjer sta moči merila vodilna in zadnja ekipa Prve lige NZS. Težko pričakovan obračun je postregel z atraktivno predstavo, v kateri so gledalci videli številne priložnosti na obeh straneh in tudi nekaj lepih zadetkov. Po enakovrednem prvem polčasu je goste popeljal v vodstvo Dejan Mezga z natančno plasiranim udarcem. Kmalu za tem je natančno meril še Cvijanović in poskrbel za varno vodstvo državnih prvakov. Z rezultatom pa se ni strinjal Bohar, ki je kronal domiselno akcijo murašev po desnem boku in napovedal silovit pritisk v zaključnih minutah. Mariborčani so vse domače napade uspešno odbili in tudi z igralcem manj uspešno povišali razliko pred zasledovalci. Mura je še vedno zadnja, nedeljska predstava pa vliva kar nekaj upanja za spomladanski del sezone.

Prvoligaši odhajajo na zaslužen odmor, ki bo trajal vse do začetka marca. To pa ne velja za nogometaše Rudarja in Maribora, ki bodo letošnji tekmovalni del sklenili prihodnjo nedeljo, v zaostali tekmi 17. kroga.

Tekst: NZS
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA