Brez golov, štirje rdeči
CM Celje in Maribor sta se v 33. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Mariborski nogometaši so načrtovali tri, iz Celja pa se vračajo z eno točko. Navkljub temu ostajajo glavni pretendenti za prvo mesto v državnem prvenstvu.

Do konca jih čakajo še tri tekme - s Koprčani in Domžalčani se bodo pomerili na domačem igrišču, z Ajdovci pa v gosteh -, pred drugouvrščenimi Domžalčani, ki bodo v sredo gostili Velenjčane, pa imajo sedem točk prednosti.

Po začetnem otipavanju moči so prvi zapretili Celjani, v izjemni priložnosti pa se je znašel Ivan Firer, ki je v kazenskem prostoru odvzel žogo branilcu Jovanu Vidoviću, njegov strel pa je zletel mimo desne vratnice.

Deset minut kasneje je bilo znova nevarno pred mariborskimi vrati, potem ko je Dominik Beršnjak s 25 metrov sprožil močan strel po sredini, ki ga je gostujoči vratar Matej Radan ob manjši nerodnosti vendarle ubranil. Do konca polčasa se je na celjski zelenici odvijal izenačen boj, z izjemo nenatančnega strela z glavo Marka Krajcerja v sklepnih trenutkih pa si nobena ekipa ni priigrala izrazite priložnosti.

V drugi polovici tekme so za najprej zapretili domači nogometaši, obakrat pa se je v glavni vlogi znašel Zoran Pavlovič. Nekdanji slovenski reprezentant in igralec mariborskega kluba je najprej s 40 metrov zadel prečko, le nekaj minut zatem pa po prostem strelu sprožil oster strel, ki pa Radanu ni povzročil nobenih preglavic.

V uvodnih dveh tretjinah tekme dokaj rezervirani Mariborčani so v nadaljevanju vendarle zaigrali bolj odločno, prvo priložnost pa so si priigrali v 63. minuti, ko je Mitja Viler lepo preigral domačo obrambo, a z desetih metrov streljal prek vrat do tedaj povsem nezaposlenega Amela Mujčinovića.

Le pet minut kasneje je bilo znova vroče v domačem kazenskem prostoru, po napaki Danijela Breziča pa je strel Željka Filipovića švignil mimo desnih vrat.

V teh trenutkih so bili Mariborčani absolutni gospodarji celjskega igrišča, v 71. minuti pa so ostali brez Roberta Beriča, ki je po nespametni potezi prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho.

Le pet minut kasneje je glavni sodnik Andrej Tratnjek drugi rumeni karton pokazal še Romanu Bezjaku. V sklepnih trenutkih dokaj povprečnega dvoboja sta obe ekipi zaigrali precej pazljivo, Tratnjek pa je v sami končnici dvoboja izključil še Beršnjaka na domači in Filipovića na gostujoči strani.

Maribor bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostil Luko Koper, CM Celje pa bo gostoval pri lendavski Nafti. Obe tekmi bosta v soboto, 14. maja.

SORODNE NOVICE

  • 10.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje-Maribor
    Oglejte si izjavi po tekmi 33. kroga Prve Lige Celje-Maribor.

DELI NA