04.03.2023 | Prva liga Telemach
Brez golov med Domžalami in Koprom

Domžale - Koper 0:0

* Stadion Domžale, sodniki: Sagrković, Salkić, Pospeh.
* Domžale: Mulalić, Nwankwo, Đurić, Mutavčić, Markuš, Strajnar, Hodžić, Husmani, Repas (od 70. Pišek), Kovačević (od 82. Vuk), Hasanbegović (od 54. Barišić).
* Koper: Golubović, Bilić, Mittendorfer, Palčič, Koderman (od 71. Pavlović), Kotnik, Požeg Vancaš (od 71. Jasaragić), Krajinović, Benedičič, Edomwonyi, Fanimo (od 78. Nkada).
* Rumeni kartoni: Hodžić, Vuk; Benedičić, Bilić.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj sosedov na lestvici se je končal brez zadetkov. Domžale so ostale na četrtem mestu, Koper je peti. Domžale so tako vpisale drugi zaporedni remi na domačem stadionu in osmo točko v petih tekmah spomladanskega dela, Koper pa je v drugem delu prvenstva še brez zmage. To je bila šele njegova druga točka na zadnjih petih tekmah.

V prvem polčasu so bile priložnosti redke, saj sta se obe ekipi usmerili v branjenje in prežale na napake tekmeca.

Najlepšo v prvih 45 minuti so imeli gostje. V 33. minuti je Nermin Hodžić slabo posredoval v svojem kazenskem prostoru, žoga je na približno dvanajstih metrih prišla do Brighta Edomwonyija, ki je strel usmeril proti domžalskemu golu, zadetek pa je s spretnim posredovanjem preprečil branilec Andrej Djurić.

Domžale so imeli dve omembe vredni priložnosti. V 12. minuti je Zeni Husmani streljal z roba kazenskega prosta, vendar je bil vratar Adnan Golubović na mestu, tik pred odhodom na odmor pa je uigrano akcijo prav tako zaključil Husmani, a s strelom čez gol.

V drugem polčasu se podoba na stadionu ob Kamniški Bistrici ni bistveno spremenila. V prvi polovici so bili aktivnejši domačini, v končnici pa so več želje po treh točkah pokazali Primorci, toda izrazitejše priložnosti si niso pripravili.

Franko Kovačević je v 56. minuti meril z glavo, vendar je bil ravno toliko oviran s strani obrambe Kopra, da ni mogel optimalno streljati. Isti igralec je deset minut pozneje še enkrat zapretil, tokrat pa je njegov strel z nekaj metrov zaustavil vratar Adnan Golubović.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Ob Kamniški Bistrici bomo priča dvoboju zasedb v rumenem. Kdo bo boljši?

DELI NA