Brez golov na Bonifiki
Luka Koper in Mura sta se v 10. krogu Prve lige na Bonifiki razšla z neodločenim izidom 0:0.

Po povprečnem prvem in bistveno bolj zanimivem drugem polčasu sta se ekipi razšli brez zadetkov. Na lestvici so Koprčani kljub novi točki na zadnjem mestu z enakim številom točk kot Nafta in Celje, Mura pa je z 12 točkami šesta.

Domači so v tekmo krenili silovito in v šesti minuti je Milan Osterc z vsega sedmih metrov z glavo sam neoviran streljal v vratarja Aleša Luka. To pa je bila tudi edina prava priložnost, ki sta si jo ekipi priigrali v prvem delu.

Drugi polčas je bil bolj zanimiv in poln priložnosti. V 51. minuti je z glavo poskusil Mate Eterović, a je bil Igor Nenezić na mestu. Tri minute pozneje je Srebrenko Posavec lepo zaposlil Adnana Aganovića, ki je s 16 metrov močno streljal, a spet v Luka. Koprski napadalec je imel v 61. minuti največjo priložnost na tekmi.

Po lepi podaji Davorja Bubanje je pritekel v kazenski prostor popolnoma sam. Lahko bi streljal, vendar se je spustil v preigravanje Luka, ki je bil v tem dvoboju uspešnejši. Koprčani so nadaljevali ofenzivo in v 63. minuti je po kotu Posavca Damir Hadžić z glavo meril le malce previsoko. Dve minuti zatem je Osterc dobro zaposlil Bubanjo, ki pa je prav tako z glavo streljal nenatančno.

Gosti so imeli nato dve polpriložnosti, a poskusa Rajka Repa iz 65. minute in Eterovića iz 67. nista bila natančna. V 78. minuti je rezervist gostov Nino Kouter iz precej ugodnega položaja streljal mimo Nenezićevih vrat. Zaključne minute so minile v močni želji domačih po zmagovitem zadetku. V 90. minuti je Bubanja dobro streljal z roba kazenskega prostora, a je bil danes razpoloženi Luk spet na mestu. V izdihljajih tekme pa je Posavec s 16 metrov že premagal Murinega vratarja, a je gostujoča obramba žogo z golove črte izbila v polje.

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Mura
    Oglejte si izjavi s tekme 10. kroga Prve lige Koper - Mura.

DELI NA