Brez golov na Ptuju
Labod Drava in Olimpija sta se v 27. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Dvoboj ptujskih in ljubljanskih nogometašev ni navdušil. Po pravi "uspavanki" v prvem polčasu je bilo nekaj več razburjenja v drugem delu. Bilo je nekaj priložnosti, sodnik Peter Šart je podelil tudi rdeč karton, zadetka pa ni bilo. Tako je zadnja Drava osvojila četrto "spomladansko" točko, Olimpija, ki je v sredini lestvice, pa tretjo.

Gledalci na Ptuju so v prvem polčasu spremljali pravo uspavanko. Ne eni ne drugi ekipi ni uspelo vsaj malce zapretiti, še najbolj nevaren je bil poskus z leve strani kazenskega prostora Petra Stojanovića v 29. minuti, a je bil Gregor Fink dobro postavljen, tako kot tudi ob poskusu Jalna Pokorna v 41. minuti. Gostitelji so najbolj zapretili v 45. minuti, ko je žoga po
strelu Dorisa Kelenca zletela mimo leve vratnice.

Malce bolj zanimiv je bil drugi polčas, v katerem je imel že v 48. minuti izjemno priložnost Ermin Rakovič, ki pa je po dobri samostojni akciji zgrešil prazen gol. Isti igralec je imel v 70. minuti novo priložnost, a takrat meril previsoko. Pri Olimpiji je v tem delu igre zapretil David Kašnik, a mu je zadetek preprečil Fink.

Nekaj vode na Olimpijin mlin je v 77. minuti usmeril John Ogu Ugochukwu, ki je ob zaustavljanju Agima Ibraimija ljubljanskega nogometaša nekajkrat udaril po obrazu in si prislužil rdeč karton. Toda številčne premoči zeleno-belim ni uspelo izkoristiti, še več, niti z igralcem dolgo niso prišli do res prave priložnosti. Šele v sodnikovem podaljšku sta zapretila Milan Purović in Miroslav Cvijanović, a je obakrat dobro posredoval igralec tekme Fink.

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Drava - Olimpija
    Oglejte si izjave po tekmi 27. kroga Prve lige Labod Drava - Olimpija.

DELI NA