Brez golov na Ptuju
Labod Drava in Nafta sta se v 31. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Maloštevilni gledalci, ki so si prišli ogledat dvoboj med Dravo in Nafto, so bili po tekmi bolj ali manj razočarani. Igralci obeh moštev jim namreč niso ponudili veliko nogometnih užitkov.

Ne samo, da niso videli zadetka, tudi prave priložnosti so bile tako redke kot dež v puščavi. Točka za Nafto sicer pomeni, da je obdržala tretje mesto, Drava pa se z remijem ni nič "konkretneje" približala predzadnjemu Interblocku.

Ptujčani so v tem tednu doživeli kar precej sprememb. Odšli so trener Milko Djurovski, ki ga je vodstvo kluba zamenjalo s Francem Fridlom, za njim pa še Zoran Pavlovič, Suvad Grabus in Ermin Raković.

Na Ptuju pa so močno oslabljeni zaigrali tudi Lendavčani, saj so zaradi poškodb in kartonov manjkali Siniša Janković, Damjan Ošlaj, Emil Miljković, Konstantin Vasiljev in Dalibor Volaš.

Predvsem Ptujčanom pa se odsotnost omenjene trojice nogometašev ni posebej poznala, saj so proti Lendavčanom v prvem polčasu kazali kar všečno predstavo.

Posebej razpoložen je bil Abdul Razak Ekpoki, ki je kmalu tudi zabil gol, a iz nedovoljenega položaja, v 13. minuti pa je zatresel še prečko. Pri gostih je bil še najnevarnejši Jernej Repina, ki je dvakrat poskusil premagati Gregorja Finka, a neuspešno.

V drugem polčasu pa je bila igra precej bolj bleda. Kljub menjavam in posledično svežim močem na igrišču domačini dolgo sploh niso ogrozili nasprotnih vrat, medtem ko se na drugi strani niso nič bistveno bolj izkazali niti gosti. Šele v 78. minuti je za malce razburjenja poskrbel Marko Balažic, ko je od daleč žogo poslal mimo desne vratnice. V 87. minuti so do svoje priložnosti prišli tudi Prekmurci, ko je Vedran Vinko poskusil z glavo, toda Fink je žogo odbil čez gol.

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Drava - Nafta
    Oglejte si izjave s tekme 31. kroga Prve lige Labod Drava - Nafta.

DELI NA