Brez golov ob jezeru
Nogometaši Rudarja in Maribora so se v 2. krogu Prve lige v Velenju razšli brez golov.

Tako Velenjčani kot Mariborčani so v prvem krogu zabeležili zmago, tako da bi se lahko z novim uspehom lahko zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice. A novih treh točk niso osvojili ne eni ne drugi, glede na prikazano pa je to tudi najbolj pravično.

Igra je bolj ali manj potekala med obema kazenskima prostoroma, ekipi nista veliko tvegali, storili so veliko napak pri podajah, prave priložnosti so bile redke.

V 17. minuti bi Rudar sicer lahko prišel do prve, če se ne upošteva nekaj poskusov s streli od daleč. Po napaki Siniše Andjelkovića je bil Rok Kronaveter v idealnem položaju, da pride neoviran do vratarja, a se je zapletel, Andjelkovič je napako popravil in ugoden položaj je "splaval po vodi".

Nekaj minut pozneje je Fratišek Metalka z glavo streljal nenatančno, v 38. minuti so prvič resneje zagrozili tudi Mariborčani, toda Vito Plut je zadel le vratnico.

Drugi polčas je bil še manj razburljiv. Pravih akcij ni bilo, pa čeprav je mariborski trener Darko Milanič v igro poslal Marcosa Tavaresa in Daliborja Volaša, ki je z dvema goloma zablestel v evropski tekmi proti Videotonu.

Tokrat ni prišel do priložnosti za gol, z bolj natančnim strelom pa bi rezultat lahko spremenila druga dva mariborska rezervista: Tavares in novinec Josip Iličić.

V okvir vrat so nogometaši obeh moštev streljali le trikrat, od tega dvakrat Mariborčani in enkrat Velenjčani. V kotih je bilo 3:3, oba podatka pa dokazujeta, da številni gledalci niso videli nogometa, ki so si ga želeli. V igri ni bilo pravega "ognja, na kar kažeta tudi le dva rumena kartona.

SORODNE NOVICE

  • 25.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Maribor
    Oglejte si izjave po tekmi 2. kroga Prve lige Rudar - Maribor.

DELI NA