Brez golov v Ajdovščini
Mariborčani so v Ajdovščino dopotovali kot izrazit favorit za zmago. Te jim na težkem, razmočenem igrišču ni uspelo doseči, kljub temu pa se je njihov niz brez poraza podaljšal že na 12 tekem. Štajerci tako ostajajo trdno na čelu prvenstvene lestvice, Primorje pa se še naprej oklepa devetega mesta.

Ajdovci so predvsem v prvem polčasu povsem nadigrali vodilno ekipo prvenstva. Igralci Primorja so bili pod vodstvom novega trenerja Vjekoslava Lokice izrazito boljši tekmec na težkem terenu. Resda so bili oboji nekoliko oslabljeni, gostje brez Mezge, Miheliča in Lundra, Ajdovci pa brez Selimija, Mlakarja in Tomažiča, vseeno pa so Primorci zaigrali kot prerojeni.

Že v tretji minuti je zapretil Kosmač z glavo, deset minut pozneje pa je priložnost zapravil Šaranović. Isti igralec je po samostojnem prodoru sprožil z 20 metrov, vendar se je izkazal Pridigar. Gostitelji so bili večji del polčasa pred vrati gostov in odlični vratar Maribora je imel obilo dela pri nenehnih poskusih domačinov. Gosti so bili povsem nenevarni. Prvi neposredni strel proti vratom domačega vratarja Neneziča je sprožil Tavares v 45. minuti.

V drugem delu je dež ponehal, ekipi pa sta še naprej kazali zanimivo, dinamično in predvsem borbeno igro. Mariborčani so poskušali nekoliko več in Jelić je kmalu zapravil svojo prvo resnejšo priložnost. Z enako mero mu je na drugi strani vrnil Teinović. Nekoliko kasneje so maloštevilni gledalci v Ajdovščini videli dve sporni sodniški odločitvi. Obakrat sta bila "v igri" zadetka, vendar so ju sodniki zaradi domnevnih nedovoljenih položajev razveljavili. V 69. minuti je zadel Tavares, tri minute pozneje pa je po strelu Da Silve in obrambi Pridigarja iz bližine žogo v mrežo potisnil Škerjanc.

Do konca tekme so imeli gostitelji še dve priložnosti. Po strelu Kosmača je žoga prišla do Šaranovića, ki je zadel le zunanji del mreže, močan poskus Ogriča pa je zletel mimo leve vratnice. Ob koncu si je Mejač prislužil še rdeč karton, ko je nešportno reagiral po prekršku Vidmarja.

SORODNE NOVICE

DELI NA