Brez golov v Ajdovščini
Primorje in Maribor sta se v 17. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Po petih zaporednih porazih so Ajdovci le prišli do nove točke. In to kar proti vodilnemu Mariboru, ki je obdržal niz neporaženosti v prvenstvu, a tokrat ni navdušil.

Igra je bila sicer bolj ali manj enakovredna, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, ki pa njih nista znali izkoristiti. Tako je delitev točk povsem zaslužena. Maribor ima na prvem mestu po 17 krogih 41 točk, Primorje pa 16.

Ajdovci so tekmo igrali brez Almirja Tanjiča, Darka Kremenoviča in Alena Ćoralića, pri Mariborčanih pa so manjkali Aleksander Rajčević, Aleš Mejač in Dejan Mezga.

Čeprav so na začetku boljši vtis pustili gosti, so bili Ajdovci tisti, ki so zapravili prvi resnejši priložnosti. V 23. minuti je Mateja Radana preizkusil Mark Božič s strelom z dobrih 10 metrov, isti igralec pa je šest minut pozneje z glavo žogo poslal na prečko.

V 30. in 39. minuti so v podobnem slogu odgovorili tudi Mariborčani, najprej je ajdovski vratar Dawid Pietrzkiewicz imel kar nekaj dela po poskusu Rajka Repa, nato pa se je sam pred njim znašel Dalibor Volaš, toda domači čuvaj mreže se ni pustili premagati. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani sprožil še Saša Lalović, a je bil Radan spet na pravem mestu.

Uvod drugega polčasa je ponudil izenačeno igro z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh, v 57. minuti pa se je Vito Plut uspešno izognil nedovoljenemu položaju in sam krenil proti golu, a nekoliko z desne strani žogo poslal mimo ajdovskih vrat.
V 69. minuti je na drugi strani prav tako sam proti golu stekel Željko Tomić, a prišel preveč na desno stran, tako da ni mogel nevarneje zapretiti.

Novo izjemno priložnost so Ajdovci zapravili v 72. minuti, ko je imel Božič veliko časa za strel iz bližine, ampak se ni proslavil, tako kot ne Tavares v 82. minuti, ko je povsem sam z glavo iz bližine slabo streljal naravnost v ajdovskega vratarja. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje-Maribor
    Oglejte si izjavi s tekme 17. kroga Prve lige Primorje - Maribor.

DELI NA