Brez golov v Ajdovščini
Primorje in Domžale sta se v 21. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Po današnjem dvoboju v Ajdovščini morajo biti z razpletom bolj zadovoljni zadnjeuvrščeni Primorci. Ti so bili namreč praktično vso tekmo v podrejenem položaju, nekajkrat jih je rešil tudi okvir vrat, na koncu pa proti drugemu klubu lige vseeno pobrali pomembno točko, ki jih drži v stiku s klubi pred njimi.

Pri Primorju so bili na "bolniški" Almir Tanjić, Etien Huskić in Simon Živec, Domžalčani pa so igrali brez poškodovanih Roka Hanžiča, Nika Cimpriča, Florenta Azirija in Mitje Zatkoviča ter Seada Zilića, ki še nima urejenih dokumentov.

Prvi so zapretili gosti v 11. minuti. Tadej Apatič je podal z leve strani do Mata Šimunovića, ki je bil povsem sam pred vratarjem domačih Admirjem Suhonjićem, a mu ga iz obrata ni uspelo premagati. Ajdovski vratar je imel manj dela v 25. minuti, ko je Damir Pekič z glavo z dobrih desetih metrov meril naravnost vanj.

Na drugi strani domači nogometaši svojim navijačem niso ponudili veliko užitkov, saj so bili na zelenici povsem "nevidni". V 39. minuti so bili blizu "kapitulacije", vendar jih je po strelu Marka Drevenška z roba kazenskega prostora rešila vratnica, ob koncu polčasa pa je bil premalo natančen še Juninho.

Prva polovica drugega polčasa je bila precej mirna. Ob spremljavi sunkov burje se igralci niso preveč znašli, saj ne eni ne drugi ekipi ni uspelo izpeljati nevarnejše akcije. Šele v 72. minuti so maloštevilni gledalci spet videli resno priložnost - na njihovo žalost spet domžalsko.

Pekič se je po podaji Daliborja Teinovića sam znašel pred Suhonjićem, ga poskusil ukaniti z lobom, a pri tem žogo poslal čez gol. Domžalski napadalec je bil blizu zadetka tudi v 81. in 82. minuti, a obakrat mu je veselje preprečil okvir vrat. Najprej po strelu z glavo, nato pa še po prostem strelu.

SORODNE NOVICE

DELI NA