Brez golov v Domžalah
Primorje in Domžale sta se v 3. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Domžalčani so po dveh uvodnih zmagah (CM Celje in Luka Koper) prvič ostali brez polnega izkupička, svojo prvo točko pa so - po porazih z Luko Koprom in Nafto - osvojili Ajdovci, povratniki v elitno domačo nogometno druščino.

Po desetminutnem otipavanju so prvi zagrozili Domžalčani, po domiselni podaji Brazilca Juninha pa je Damir Pekič s 13 metrov streljal prek ajdovskih vrat. V 18. minuti so domači nogometaši znova zagrozili prek Roka Hanžiča, njegov prosti strel s 25 metrov pa je s skrajnimi močmi zaustavil vratar Domen Božjak.

V uvodnem obdobju dokaj anemični Ajdovci so prvo napadalno akcijo izpeljali v 20. minuti, natančen strel Dejana Marijanovića pa je domžalski vratar Darko Brljak s konicami prstov odbil v kot. Le minuto pozneje je Marijanović z leve strani lepo zaposlil Aleksandra Živca, njegov strel s 15 metrov pa je zletel prek vrat.

"Gostitelji" so najlepšo priložnost zapravili v 23. minuti: Dalibor Teinović je izgubil žogo na polovici igrišča, Tim Lo Duca je krenil proti kazenskemu prostoru in z 20 metrov sprožil močan strel, na pravem mestu pa je bil znova Brljak.

Po krajšem zatišju je bilo nekaj več razburjenja v končnici prvega polčasa. Najprej je strel Pekiča iz obrata zletel prek vrat, tik pred odhodom v slačilnico pa sta znova zagrozila Živec in Lo Duca.

V začetku drugega polčasa je domači strateg Darko Birjukov opravil dvojno menjavo. Njegovi varovanci so imeli vseskozi jalovo pobudo na igrišču, prvo nevarno akcijo pa so iz hitrega nasprotnega napada v 57. minuti izpeljali Ajdovci, strel Lo Duce pa je zletel mimo leve vratnice. Njegovi soigralci so šest minut pozneje izpeljali še eno podobno akcijo, po strelu Saše Ogriča pa je bil Brljak znova na pravem mestu.

V nadaljevanju so Domžalčani prevzeli pobudo, predvsem aktiven je bil Pekič, ki pa vendarle ni našel poti, da bi ukanil ajdovsko obrambo. V končnici tekme so Primorci znova dvakrat zagrozili iz bliskovitih nasprotnih napadov: v prvem se je izkazal Luka Elsner, ki je pravočasno odbil žogo iz nevarnega območja, v 85. minuti pa je "rezervist" Saša Lalovič zadel levo vratnico.

V naslednjem krogu bosta obe ekipi gostovali: Primorje v Kranju, Domžale pa v Lendavi.

SORODNE NOVICE

  • 31.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Domžale
    Oglejte si izjave po tekmi 3. kroga Prve lige Primorje - Domžale.

DELI NA