Brez golov v Kopru

Luka Koper in Celje sta se v 30. krogu Prve lige na Bonifiki razšla z neodločenim izidom 0:0.

Čeprav so bili Koprčani z izjemo prve pol ure srečanja ves čas boljši tekmec, jim ni uspelo priti do tretje zmage zapored. Celjani so se tudi po zaslugi razpoloženega Amela Mujčinovića obranili in osvojili pomembno točko v boju za obstanek.

Koprčani se v prvem polčasu sicer niso izkazali. Celjani so bili tisti, ki so bili konkretnejši, Benjamin Verbič je dvakrat ogrozil domača vrata v 10. in 11. minuti, prvič je meril le malce premalo natančno, drugič pa je bil na mestu Ermin Hasić. V 14. minuti so Celjani znova prišli do strela, tudi Roman Bezjak pa je bil nenatančen.

Gostitelji so svoj prvi nevarnejši strel proti Amelu Mujčinoviću sprožili šele v 35. minuti, ko je celjski vratar moral posredovati po streli Ivice Guberaca. V 42. minuti je sprožil še Milan Osterc, a z glavo žogo poslal le malce čez okvir, tik pred koncem prvega dela pa je dlani Mujčinovića ogrel še Danijel Marčeta.

V uvodu drugega polčasa so Koprčani pokazali boljšo igro in imeli že v 46. minuti novo priložnost, ko je Denis Popović z roba kazenskega prostora namučil Mujčinovića. V 54. minuti je s 30 metrov močno sprožil Matej Palčič, vendar je žoga zadela stičišče prečke in vratnice.

Nov nevaren poskus Kopra so gledalci videli v 61. minuti, vendar se je po poskusu Davorja Bagarića znova izkazal Mujčinović, v 63. minuti pa so po dolgem času obetavnejši strel sprožili tudi Celjani, vendar je Klemen Medved žogo poslal malce čez vrata. Vse do konca tekme so Primorci pritiskali in iskali luknjo v celjski obrambi, vendar jim te ni uspelo najti, pa čeprav se je v ugodnem položaju še dvakrat znašel Davor Bubanja.

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Celje
    Oglejte si izjavi iz Kopra, s tekme 30. kroga Prve lige Koper - Celje.

DELI NA