Brez golov v Kranju

Triglav - Aluminij 0:0


Stadion v športnem centru, gledalcev 300, sodniki: Tošeski (Medvode), Kokolj (Škofljica) in Praprotnik (Ljubljana).
Strelci: /.

Triglav: Pelko, Šturm, Roškar, Klemenčič (od 66. Brajič), Jelar, Đurković, M. Poplatnik (od 67. Ovčina), Pokorn (od 85. Kongnyuy), Stojnić, Šušteršič, Bubanja.
Aluminij: Murko, Bingo, Kurež, Režonja (od 69. Pečovnik), Spahić, D. Rešek (od 78. Jeleč), Drevenšek, Kožar, Kašnik, Bešić (od 67. Petek), M. Rešek.

Rumena kartona: Spahić, Kašnik.
Rdeči karton: /.

Triglav se je od domačih gledalcev v jesenskem delu poslovil s točko, s katero je zadržal šesto mesto na lestvici. Kranjčani so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, bili konkretnejši, a jim želenega zadetka ni uspelo zabiti. Aluminij pa je s tretjim remijem sezone vsaj začasno zadržal osmo mesto.

Ekipi v uvodnih 20 minutah nista pokazali veliko "akcije", še najnevarnejši poskus je v 20. minuti sprožil Marko Drevenšek, ki je od daleč meril malce premalo natančno. Čeprav se je tekma nato malce razživela, pa ne enim ne drugim ni uspelo resneje ogroziti vratarjev. Zaključni streli so bili praviloma preslabotni ali nenatančni. Pri domačih so bili takšni poskusi Davorja Bubanje, Petra Stojnića in Enisa Đurkovića, pri gostih pa po dvakrat Roberta Kureža in Semirja Spahića.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Anže Jelar, ko je sprožil od daleč, žoga je pred Tomažem Murkom odskočila, vendar je Aluminijev vratar dobro posredoval. Tudi sicer je Triglav drugi polčas začel odločneje, naslednji, ki je sprožil v okvir, je bil Bubanja v 60. minuti, toda tudi njegov strel je Murko brez posebnih težav ukrotil. Izid pa se ni spremenil niti po zaporednih poskusih Mateja Poplatnika v 62. in 64. minuti.

Bubanja je nevarno sprožil tudi v 69. minuti, ko so vsi na stadionu že videli vodilni zadetek, pa je žoga za nekaj centimetrov zletela mimo želenega cilja. To pa je bila tudi zadnja prava priložnost na tekmi, kljub pritisku domačih v zadnjem delu tekme.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA