Brez golov v Lendavi

Nafta in Luka Koper sta se v 6. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Koprčani, prav gotovo z močnejšo igralsko zasedbo kot presenetljivo dobri Lendavčani, so lovili prvo zmago v tej sezoni, domači pa so želeli nadaljevati niz dobrih iger in rezultatov.

V domači vrsti ni bilo napadalca Vedrana Vinka (išče klub v tujini), pri gostih pa so manjkali Danijel Marčeta in Davor Bubanja zaradi poškodb ter Damir Hadžič zaradi kartonov. Tudi novi trener gostov Milivoj Bračun je srečanje spremljal s tribun, ker še nima urejenega delovnega dovoljenja.

Pred začetkom srečanja so z minuto molka počastili spomin na dolgoletnega nogometaša Lajosa Feherja-Puca, ki je preminil v 78. letu starosti.

Gosti so začeli odločneje in v deveti minuti so po gneči v domačem kazenskem prostoru že dvigali roke, a so naftaši z golove črte izbili žogo v polje. Lendavčani so v 18. minuti sprožili prvi neposreden strel proti vratom gostov. Roland Polareczki je dobro meril, Igor Nenezić pa je brez težav ukrotil žogo.

V 25. minuti se je po silovitem strelu Polareczkega s 16 metrov močno stresel okvir gostujočih vrat, a je ostalo pri 0:0, saj je vratnica rešila goste. Do konca prvega dela ni bilo večjih razburjenj, obe ekipi sta igrali sila previdno in brez večjih tveganj v igri.

Nadaljevanje je v 47. minuti ponudilo prvo priložnost Nafti, še tretjič pa se je v ugodnem položaju znašel agilni Polareczki, ki so ga nepravilno ovirali in ni imel dovolj moči, da bi sprožil močnejši strel, tako da je Nenezić žogo z lahkoto ujel.

Dve minuti pozneje je bil tudi koprski vratar brez moči, a je po silovitem poskusu Davida Tomažič-Šeruge žoga tik ob desnem zgornjem kotu zletela mimo okvirja. Pritisk Lendavčanov je Nafti prinesel še eno izjemno priložnost v 53. minuti, ko je Zoran Lesjak s polvolejem z 18 metrov zadel prečko.

Malce zatem je po podaji Mihe Korošca z desne strani najnižji na igrišču Polareczki najvišje skočil in streljal z glavo, a je Nenezić tudi takrat dobro posredoval. Domači navijači, ki so spet malce negodovali nad sodniškim kriterijem, bi skorajda stadion zapuščali sklonjenih obrazov, saj bil dve minuti pred koncem tekme Koper po strelu Ivana Brečevića z glavo blizu polnega izkupička. Na njihovo srečo pa je zgrešil, tako da sta si ekipi razdelili točke.

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Koper
    Oglejte si izjavi s tekme 6. kroga Prve lige Nafta - Koper.

DELI NA