Brez golov v Novi Gorici
Hit Gorica in velenjski Rudar sta se v 36. krogu Prve lige razšla brez golov.

Dvoboj, ki je odločal o petem mestu, se je končal brez golov, čeravno sta si obe ekipi priigrali nekaj lepih priložnosti za zadetek. Neodločen izid je bolj odgovarjal gostiteljem, ki so tako zadržali peto mesto, Velenjčani pa so sezono končali mesto nižje.

Začetek srečanja je bil obetaven. V deseti minuti Elvis Bratanović ni izkoristil lepe podaje Amela Mujakovića in je žogo pred goriškimi vrati zgrešil, le dve minuti pozneje pa je bilo vroče pred velenjskim golom. Po strelu Alena Jogana je na golovi črti zadetek preprečil Rusmin Dedić, zatem pa je strel Mihe Mevlje zanesljivo ubranil Boban Savić.

Gostitelji so si morda najlepšo priložnost priigrali v 26. minuti, po podaji Roka Buzetija pa je Vito Plut zatresel vratnico. V drugi polovici prvega polčasa se je igra - tudi zaradi vročine - bolj ali manj odvijala pretežno na sredini igrišča.

V drugem polčasu je bilo vroče v 58. minuti. Miha Mevlja je zaman zahteval enajstmetrovko, nakar so Velenjčani izpeljali hiter nasprotni napad, ki ga je zaključil Dragan Čadikovski, a je Vasja Simčič s pomočjo vratnice žogi preprečil pot v mrežo. Le pet minut pozneje je Enes Demirović lepo asistiral Plutu, ki se je sam znašel pred Savićem, a je velenjski vratar zaklenil svoja vrata.

Kasneje tudi Brazilec William Franklin Vicente iz bližine ni premagal velenjskega čuvaja mreže. V 83. minuti je iz nasprotnega napada Sandi Arčon zatresel vratnico, v 88. minuti pa so bili zelo blizu zmagovitega gola tudi gosti: Denis Grbić je mojstrsko izvedel prosti strel s 25 metrov, po robu pa se mu je postavila prečka.

Novogoričani so tako še na sedmi zaporedni tekmi proti Velenjčanom ostali neporaženi. Čeprav se po sedmih letih spet niso uvrstili v Evropo, pa je klub vseeno pripravil zabavo ob koncu sezone.

SORODNE NOVICE

DELI NA